Βρέθηκε η μοναδική από την παρέα Τσίπρα που δεν έγινε υπουργός

|
THESTIVAL TEAM

Ήταν μια παρέα φοιτητική, της οποίας το επίκεντρο ήταν εμφανώς ο Αλέξης Τσίπρας. Όλοι έγιναν υπουργοί ή εντάχθηκαν στις υπηρεσίες του Μαξίμου, όπως ο Νίκος Καρανίκας.

Όλοι στην παρέα έγιναν υπουργοί ή κυβερνητικά στελέχη, πλην της Αγγελικής Κουγιουμτζόγλου, η οποία ζει και εργάζεται στη Ροδόπη.

Ωστόσο και εκείνη ήταν υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015 και θα πολιτευθεί και στις εκλογές του 2019.

Στη φωτογραφία της φοιτητικής παρέας του Αλέξη Τσίπρα, από ένα γλέντι της δεκαετίας του ’90, διακρίνουμε αρχικά και από αριστερά τον Νίκο Καρανίκα, πρώην μπάρμαν και τώρα σύμβουλο στρατηγικής στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ δίπλα του είναι ο Νάσος Ηλιόπουλος, πρώην υφυπουργός Εργασίας και πλέον υποψήφιος για δήμαρχος Αθηναίων, σχεδόν αγνώριστος.

Δίπλα του ο Αλέξης Τσίπρας χαμογελαστός και αριστερά του η Περιστέρα Μπαζιάνα, μετέπειτα επίσημη σύντροφός του. Δίπλα στην Περιστέρα Μπαζιάνα βρίσκεται ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης, πρώην γ.γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής στο υπουργείο Οικονομικών και τώρα επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής. Δίπλα του βρίσκεται η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, που διετέλεσε διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Δημήτρη Τζανακόπουλου και πλέον είναι υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, και ακριβώς δίπλα της είναι η Αγγελική Κουγιουμτζόγλου.

Δίπλα στην Αγγελική Κουγιουμτζόγλου διακρίνεται ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο πρώτος κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Τσίπρα, που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την πολιτική με την υπογραφή του μνημονίου, και παραδίπλα ο σημερινός κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η Αγγελική Κουγιουμτζόγλου δεν είχε την πολιτική καριέρα που διένυσαν οι υπόλοιποι της παρέας (στα social media πολλοί σχολίασαν ότι μόνο το μπουκάλι δεν έγινε υπουργός), αλλά παραμένει στην Αριστερά και ήταν υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου για τον «Βιοκλιματικό Σχεδιασμό και τη χρήση ΑΠΕ», από Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης.

Το βιογραφικό της περιλαμβάνει συμμετοχές σε κοινωνικά και οικολογικά κινήματα αλλά και τη δραστηριοποίησή της με την Αριστερά μέσω της Νεολαίας του τότε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από το 2001, η οποία συνεχίστηκε στο πέρασμα των χρόνων με την ένταξή της στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ και τη μετέπειτα συμμετοχή της στα ψηφοδέλτια του τόσο στις αυτοδιοικητικές όσο και στις βουλευτικές εκλογές των τελευταίων χρόνων.

Νέα μητέρα, δηλώνει επισφαλώς εργαζόμενη, στρατευμένη στην Αριστερά όχι από «εμμονή» αλλά από πίστη στο όνειρο για μία ζωή με δικαιοσύνη, ισότητα, ειρήνη, αλληλεγγύη και ευτυχία.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.