Για όλους και για όλα μίλησε σε συνέντευξή της, η  τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κα Μπακογιάννη μίλησε στη Σάσα Σταμάτη και αναφέρθηκε και στον ρόλο της ως… γιαγιάς, μας μίλησε για τα επτά εγγονάκια της και τη συνήθειά της να τα κερνάει σοκολατάκια, ενώ αποκάλυψε ότι είναι φαν του μουσικού talent show «Τhe voice».

Διαβάστε την συνέντευξη:

Πώς αισθάνθηκες με το ζεστό χειροκρότημα των στελεχών της Ν.Δ. κατά την ομιλία σου στο Συνέδριο του κόμματος;

Αισθάνθηκα μεγάλη συγκίνηση, γιατί με αυτούς τους ανθρώπους έχω περάσει ουσιαστικά όλη μου τη ζωή. Είναι μεγάλη χαρά να βλέπεις τα νέα παιδιά να συμμερίζονται το ίδιο όνειρο, το να μην το βάλουμε κάτω, και να είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για έναν κοινό στόχο. Το είπε σωστά ο Κυριάκος: έπειτα από χρόνια θα θυμόμαστε ότι σε αυτό το καινούργιο ξεκίνημα για τη χώρα «ήμουν και εγώ εκεί».

Ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις μετά τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη μη συμμετοχή μελών της οικογένειάς του σε κυβερνητικά πόστα;

Έχω δηλώσει σε συνέντευξή μου πριν από περίπου δύο μήνες ότι δεν έχω καμία προσωπική φιλοδοξία. Έχω τιμηθεί από τους πολίτες, την παράταξη και τους αρχηγούς της με σημαντικά αξιώματα. Σε αυτή τη φάση νιώθω ότι οφείλω να δώσω όλες μου τις δυνάμεις στον μεγάλο αγώνα της Ν.Δ. να βγάλει οριστικά τη χώρα από την κρίση και να την ξαναστήσει στα πόδια της.

Αναρωτιούνται πολλοί αν γνώριζες από πριν αυτό που είπε ο Κυριάκος, αν το είχατε συμφωνήσει.

Γνώριζα σε γενικές γραμμές την πρόθεση του Κυριάκου. Αλλά αυτά δεν έχουν σημασία, διότι δεν νομίζω ότι απασχολεί τους πολίτες το εάν θα γίνω εγώ υπουργός ή όχι.

Πολλοί όμως πιστεύουν ότι είναι άδικο για σένα αυτό. Έχεις δώσει τόσες μάχες για τη Ν.Δ.

Έχω δώσει πολλές μάχες για τις ιδέες και τα πιστεύω μου, αλλά καμία για καρέκλες και οφίκια. Έχω πάρει δύσκολες αποφάσεις και έχω κάνει επιλογές που γνώριζα ότι θα έχουν κόστος για μένα. Όμως αυτό πίστευα ότι ήταν το σωστό και ήθελα να το ξέρουν οι πολίτες.

Πώς σχολιάζεις όλους εκείνους που μιλούν για ψυχική απόσταση με τον Κυριάκο;

Είναι απλώς βαθιά νυχτωμένοι. Το αίμα, λένε, νερό δεν γίνεται και, αν γίνει, δεν πίνεται.

Πώς βλέπεις την πολιτική πορεία και το μέλλον του Κώστα Μπακογιάννη;

Ο Κώστας έχει μια αυτόνομη αυτοδιοικητική πορεία, είναι συναισθηματικά δεμένος με τα βουνά της Ευρυτανίας και εγώ βεβαίως, ως αντικειμενικότατη μαμά, είμαι πολύ υπερήφανη. Είμαι υπερήφανη και για τους δύο, και για τον Κώστα και για την Αλεξία. Πιστεύω ότι η μεγαλύτερη επιτυχία της ζωής μου είναι τα παιδιά μου.

Δύσκολες για σένα φέτος οι γιορτές χωρίς τον πατέρα σου.

Μου λείπει πάρα πολύ, γιατί δεν έχασα μόνο τον πατέρα μου, αλλά και τον καλύτερό μου φίλο. Τον άνθρωπο με τον οποίο μπορούσα να συζητήσω τα πάντα. Τα προσωπικά μου, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες μου και ό,τι με απασχολούσε. Οταν έφαγα την πρώτη «χυλόπιτα» στη ζωή μου, πήγα στον μπαμπά μου και το είπα, δεν πήγα στην καλύτερή μου φίλη. Και η απάντησή του ήταν καθοριστική. Το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν ότι θα με κεράσει ένα παγωτό και το δεύτερο ότι, «αφού δεν κατάλαβε εκείνος τι είχε απέναντί του, δεν έχασες τίποτα».

Μου είπαν οι συνεργάτες σου ότι είσαι φαν του «The voice». Ποιος coach σού αρέσει;

Είμαι μεγάλη φαν. Δεν θα σου πω ποιος coach μου αρέσει, γιατί είμαι ανάμεσα σε δύο. Επέμενε μια μέρα ο Ισίδωρος να το δούμε, εγώ αντιστεκόμουν, αλλά όταν το παρακολούθησα με συνεπήρε. Κυριολεκτικά κόλλησα. Όλα αυτά τα νέα παιδιά με τις καταπληκτικές φωνές, σε συνδυασμό με τους χαρισματικούς κριτές, δημιουργούν ένα καταπληκτικό θέαμα.

Το μωράκι του Κώστα και της Σίας σε ποιον μοιάζει;

Το μωρό είναι χαρά Θεού. Κατά την απόλυτα αντικειμενική μου άποψη, είναι ένας κούκλος. Μοιάζει του Κώστα ως προς το φύλο και στα υπόλοιπα μοιάζει στη μαμά του.