Είναι αναμφισβήτητα ο πιο δραστήριος πολιτικός της Θεσσαλονίκης. Ο πρώην γενικός γραμματέας δημοσίων έργων, Στράτος Σιμόπουλος, δίνει το παρών σε μικρές και μεγάλες εκδηλώσεις φορέων και σωματείων της Θεσσαλονίκης.

Πραγματοποιεί συχνές συναντήσεις με εκπροσώπους των κομματικών οργάνων της Νέας Δημοκρατίας και βρίσκεται στο πλευρό τους όποτε τον χρειαστούν. Όταν τον ρωτούν αν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης απαντά ότι αυτό θα το αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκείνοι που γνωρίζουν καλά τα κομματικά πράγματα ξέρουν πως στα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας ο Στράτος Σιμόπουλος έχει θετικό πρόσημο και είναι ήδη στη λίστα της Α’ Θεσσαλονίκης. Το έργο του στην γενική γραμματεία δημοσίων έργων είναι αξιομνημόνευτο και σε κάθε περίπτωση η αντιπολιτευτική του δραστηριότητα στην πόλη τόσο κατά της Κυβέρνησης όσο και κατά του Γιάννη Μπουτάρη δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Όπως δείχνουν τα πράγματα στις επόμενες εκλογές ο Στράτος Σιμόπουλος θα κερδίσει δικαιωματικά μία από τις βουλευτικές έδρες της Θεσσαλονίκης.