«Τα fake news ξεκινούν από τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ» ήταν η ατάκα του Σταύρου Θεοδωράκη που προκάλεσε την έκρηξη του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ σήμερα το πρωί.

Ο κ. Κουίκ βρέθηκε στα υπουργικά έδρανα της Βουλής προκειμένου να παρακολουθήσει την «Ώρα του πρωθυπουργού», όπου ο Αλέξης Τσίπρας κλήθηκε να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του Σταύρου Θεοδωράκη για την αναβάθμιση των πολεμικών αεροσκαφών.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε τη συγκεκριμένη φράση για να θυμίσει ότι ο όρος «fake news» άρχισε να χρησιμοποιείται το 2014 από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που διακινούσαν «ειδήσεις» με στόχο να πληγεί η τότε κυβέρνηση.

Μόλις το άκουσε ο κ. Κουίκ, αντέδρασε, αποκαλώντας τον κ. Θεοδωράκη «κακομοίρη».

«Μην παρεμβαίνετε. Αν έχετε κάτι να πείτε, να το πείτε μετά» απάντησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, με τον υφυπουργό Εξωτερικών να μην μπορεί να κρύψει τον εκνευρισμό του και απευθυνόμενος στον κ. Θεοδωράκη είπε: «Θα τα πούμε έξω».

«Αρχίσατε τα "θα τα πούμε έξω"; Το έχουμε ακούσει και από την Χρυσή Αυγή αυτό, φαίνεται ότι το ξεκινάτε και εσείς», ήταν η απάντηση του επικεφαλής του Ποταμιού.

Η στιγμιαία ένταση αποκλιμακώθηκε και η συζήτηση συνεχίστηκε.

Πηγή: athensvoice.gr