Τατσόπουλος: Θρασύδειλο σκουλήκι εσύ που έριξες καφέδες σε Φίλη – Ξυδάκη

|
THESTIVAL TEAM

“Θρασύδειλο σκουλήκι” χαρακτήρισε τον άνθρωπο που πέταξε καφέδες στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Φίλη και Ξυδάκη, ο πρώην βουλευτής και συγγραφέας, Πέτρος Τατσόπουλος.

Ο κ. Τατσόπουλος, παραθέτοντας φωτογραφία από το ματωμένο πρόσωπο του σημερινού αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωστή Χατζηδάκη, ύστερα από επίθεση που είχε δεχτεί τον Δεκέμβριο του 2010, αναλύει δι’ αντιπαραβολής τις δύο μορφές επίθεσης.

Δείτε την ανάρτησή του

«Το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο (ιδίως στις δημοκρατικές χώρες, όπου σχεδόν σίγουρα θα πέσεις στα μαλακά, εάν δεν υποστείς καμία απολύτως συνέπεια) είναι να τραμπουκίσεις ένα ξεμοναχιασμένο δημόσιο πρόσωπο, τη στιγμή που περιβάλλεσαι -και περιβάλλεται- από ομοϊδεάτες σου. Δεν χρειάζεται κανένα θάρρος για να του ρίξεις μια γροθιά, ένα γιαούρτι, έναν καφέ και να χαθείς αμέσως μέσα στο φιλικό σου πλήθος. Ναι, δεν χρειάζεται να είσαι γενναίος. Αρκεί να είσαι θρασύς και δειλός -να χτυπάς γρήγορα και να κρύβεσαι εξίσου γρήγορα. Αφού ξεκαθαρίσαμε λοιπόν τι ακριβώς πρέπει να είσαι, ας ξεκαθαρίσουμε και πως δεν μπορείς να χρησιμοποιείς δύο μέτρα και δύο σταθμά. Δεν γίνεται στη μία περίπτωση να είσαι ‘άνανδρος τραμπούκος’ και στην άλλη περίπτωση ‘εκφραστής της λαϊκής οργής’. Όχι, φίλε μου. Μην μπερδεύεσαι. Μην βαυκαλίζεσαι. Οι συνθήκες αλλάζουν, οι σκοπιμότητες το ίδιο, αλλά εσύ πάντα μένεις σταθερός, ακλόνητος, συνεπής: ένα θρασύδειλο σκουλήκι».

Πηγή ΦΩΤΟ: Άρης Οικονόμου/SOOC

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.