Μια έκπληξη στον παλιό του φίλο, Αγάπιο Σαχίνη, επεφύλασσε ο Γιάννης Μπουτάρης. Ο κ. Σαχίνης παραβρέθηκε στο δημαρχείο για να παρακολουθήσει την εκδήλωση τιμής στους νεκρούς του Μάη του ’36. Όταν πήρε τον λόγο ο δήμαρχος, εκπλήσσοντας ακόμη και...

τον πρόεδρο του συμβουλίου, ο οποίος δεν γνώριζε τις προθέσεις του, κάλεσε τον Αγάπιο Σαχίνη στο βήμα για να του δώσει ένα δώρο, σε ανάμνηση της κοινής τους πορείας. Θυμίζουμε ότι ο Γιάννης Μπουτάρης είχε εκλεγεί σύμβουλος με την παράταξη του κ. Σαχίνη «Θεσσαλονίκη Τώρα» το 2002 και μετά από διαφωνία τους, αποχώρησε και ίδρυσε την «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη».

«Είναι γνωστό ότι δεν είμαι κομμουνιστής, όμως δίπλα στον Αγάπιο Σαχίνη έμαθα πολλά. Για τον λόγο αυτό θέλω να τον τιμήσω, δίνοντας του ένα δώρο» τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Παίρνοντας τον λόγο, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος, Αγάπιος Σαχίνης, μίλησε για τη φιλία του με τον Γιάννη Μπουτάρη, τονίζοντας ότι του λέει ευθέως σε τι συμφωνεί και σε τι διαφωνεί μαζί του. «Τι έχω κρατήσει από αυτή τη συνεργασία; Ότι όταν ο Γιάννης κατάλαβε ότι πρέπει να έχει άλλη περπατησιά, είχε εκπληκτική συμπεριφορά. Όσο κι αν ψάξετε, δεν πρόκειται να βρείτε μικρόψυχες δηλώσεις, ή ψευτοδιαφωνίες κι αυτό το κρατώ από τον Γιάννη» είπε ο κ. Σαχίνης.