Π. Ψωμιάδης: Εύχομαι για το καλό της χώρας να μη χρειαστεί ποτέ να επιλέξω μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής

|
THESTIVAL TEAM

Απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ομιλία του βουλευτή Στ. Παναγούλη  από τα βήμα της Βουλής…

ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Ο κ. Παναγούλης απλώς έβγαλε τη μάσκα του ΣΥΡΙΖΑ με μια δήλωση που ξεπέρασε κάθε όριο και παραβιάζει κατάφωρα τις δημοκρατικές αρχές και τις αξίες. Εύχομαι για το καλό της χώρας να μη χρειαστεί ποτέ να επιλέξω μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής. Αν όμως φτάναμε σ’ αυτό το σημείο σίγουρα δεν θα διάλεγα αυτούς που οραματίζονται να κάνουν την Ελλάδα Λιβύη και απειλούν με κρεμάλες. Δεν θα διάλεγα αυτούς που εδώ και δεκαετίες έχουν την τάση να αγκαλιάζουν κάθε διαλυτικό στοιχείο του κοινωνικού ιστού και τους κράτους, υιοθετώντας ακραίες φασιστικές συμπεριφορές.

Υπενθυμίζω απλώς στους επαγγελματίες ‘‘επαναστάτες’’ της Κουμουνδούρου, που ξέρουν καλά να στοχοποιούν όποιον τους χαλάει τη σούπα, ότι προσωπικά πάντοτε καταδίκαζα ακραίες συμπεριφορές απ’ όπου κι αν προέρχονται. Γιατί πιστεύω ότι ο βία και ο φασισμός δεν έχουν χρώμα. Αλλά φαίνεται ότι στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου μαζεύτηκαν οι βολεμένοι της δεκαετίας του ‘80, υπάρχει φασισμός που βολεύει και φασισμός που δε βολεύει.

Οι  στιγμές είναι ιστορικές και  είναι οριακές. Μπορεί κάποιοι να ονειρεύονται εμφυλίους και την Ελλάδα μπάχαλο, όμως αυτή την ώρα που κάποιοι στήνουν στα έξι μέτρα τον ελληνικό λαό, η ψυχραιμία και η σύνεση στο δημόσιο πολιτικό λόγο είναι πατριωτισμός. Αντίθετα, η υποκρισία και ο φανατισμός μόνο σε τραγωδίες μπορεί να οδηγήσουν”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.