Υποσχόμαστε στην Τρόικα νέα μέτρα το 2014 αν δεν τα καταφέρουμε

|
THESTIVAL TEAM

Μπορεί και οι δύο πλευρές να δηλώνουν ικανοποιημένες…

από τη πορεία των διαπραγματεύσεων, ωστόσο η ουσία είναι ότι παραμένουν «κενά» τόσο στο σκέλος των δαπανών όσο και στο σκέλος των εσόδων, προκειμένου να κλείσει η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τη Τρόικα.

Το νέο στοιχείο, όπως προέκυψε από τη τελευταία συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της Τρόικα, είναι ότι η ελληνική πλευρά για να ξεπεράσει τον σκόπελο των ενστάσεων της Τρόικα για τα διαρθρωτικά μέτρα που ήδη συζητιούνται, πρότεινε να συμπεριληφθεί στη συμφωνία και ρήτρα πρόσθετων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, εφόσον δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι!

Ειδικότερα, όπως δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, η ρήτρα- που υπάρχει και σε ανάλογα προγράμματα προσαρμογής- θα προβλέπει ότι εάν δεν επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος ή ελλείμματος το 2013, τότε θα εφαρμοστούν αυτομάτως πρόσθετα μέτρα από 1/1/2014, τα οποία όμως θα πρέπει να συμφωνηθούν τώρα!

Και για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, ο ίδιος αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι τα μέτρα αυτά δεν θα είναι «soft», όπως χαρακτηρίζουν οι Τροϊκανοί τα διαρθρωτικά μέτρα, αλλά «silver bullet», τα οποία σύμφωνα με την ορολογία της Τρόικα είναι περικοπές μισθών και συντάξεων.

Πηγή: iefimerida

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.