Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Για αυταρχισμό κατηγορούν την κυβέρνηση ΚΝΕ και ΜέΡΑ 25

|
THESTIVAL TEAM

«Σήμερα το μεσημέρι στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δυνάμεις καταστολής εισέβαλαν στο κτίριο του ιδρύματος. Προηγουμένως είχαν προβεί σε ρίψη χημικών και κροτίδων κρότου λάμψης στο χώρο του Πανεπιστημίου, την ώρα που γίνονταν μαθήματα και βρίσκονταν στη σχολή εκατοντάδες φοιτητές. Τα σημερινά περιστατικά αποτελούν ένα ακόμη γεγονός κλιμάκωσης της καταστολής που προστίθεται σε όλα εκείνα των προηγούμενων ημερών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΝΕ.

«Πραγματική αντίδραση και απάντηση στην ένταση της καταστολής της κυβέρνησης μπορεί να αποτελέσει η μαζική συμμετοχή των φοιτητών στον αγώνα, στις μαζικές διεργασίες των φοιτητικών συλλόγων και όχι ενέργειες ομάδων που δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα και που αντικειμενικά αξιοποιούνται ως άλλοθι για την ένταση της καταστολής και τη συκοφάντηση των αγώνων των φοιτητών» τονίζει η ανακοίνωση της ΚΝΕ, καταλήγοντας «ο κυβερνητικός αυταρχισμός δε θα περάσει!».

ΜέΡΑ 25: Ως πού θα φτάσει αυτός ο αυταρχικός κατήφορος;

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΜέΡΑ 25, Μιχάλης Κριθαρίδης, σε δήλωσή του κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «επιμένει στον αυταρχισμό και την καταστολή έναντι οποιουδήποτε αντιδρά στις βάρβαρες πολιτικές της», αναφερόμενος στο περιστατικό του αστυνομικού που πρόταξε το όπλο του έναντι φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ.

Ο κ. Κριθαρίδης προσθέτει ότι την ίδια μέρα μάλιστα που αθωώθηκαν και οι φοιτητές από την πρώτη επίθεση καταστολής στην ΑΣΟΕΕ , η κυβέρνηση «συνεχίζει να καταστέλλει με ορδές ΜΑΤ τους νησιώτες που αντιδρούν στην δημιουργία κι άλλων φυλακών ψυχών στα νησιά», ενώ ταυτόχρονα «διμοιρίες οργάνων καταστολής που έχουν ‘ξεμείνει’ στην Αθήνα, έκαναν νέα επίθεση στην ΑΣΟΕΕ, μπαίνοντας μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου και ρίχνοντας χημικά σε φοιτητές».

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 διερωτάται «ως πού θα φτάσει αυτός ο αυταρχικός κατήφορος; Πόσα ακόμα χημικά και πόσο ξύλο θα επιφυλάξει η κυβέρνηση σε όσους αντιδρούν, για να τους εμπεδώσει το αίσθημα ‘ασφάλειας’ που διατυμπανίζει;»

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.