Δημοσκόπηση: Φοβούνται “θερμό” επεισόδιο με την Τουρκία οι Έλληνες

|
THESTIVAL TEAM

Διψήφιο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να έχει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB που παρουσίασε το STAR στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Μάρα Ζαχαρέα,

Το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, είναι στις 13 μονάδες, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 33% έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 5,7% και ακολουθεί με 4,7% το ΚΚΕ και 4% η Ελληνική Λύση. Το ΜέΡΑ 25 βρίσκεται στο 3,1%. Στο 1,3% η Χρυσή Αυγή, στο 1% η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στο 24,2% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 44,2% έναντι 24,5% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 44,2% ευνοϊκών γνωμών. Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 30,5%, η Φώφη Γεννηματά με 21,9%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 20,6%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 19,4% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 19,1%.

Επίσης, το 54,6% θεωρεί «πολύ» ή «αρκετά» πιθανό ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, ενώ το 42, 6% θεωρεί πιο ενδεδειγμένη λύση την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τις ελληνοτουρκικές διαφορές έναντι 28,8% που προτιμά τον απευθείας διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, ενώ το 21,3% απαντά «καμιά από τις παραπάνω λύσεις».

Το 56,9% κρίνει θετικά την επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ το 14% αρνητικά.

Τέλος, το 55,5% κρίνει θετικά την επιλογή της κας Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας και το 23% αρνητικά.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.