Για αλόγιστη απόπειρα κομματικής εκμετάλλευσης της εξωτερικής πολιτικής κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την απουσία της Ελλάδας από τη διάσκεψη για τη Λιβύη.

"Το να επιχαίρει ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή η Ελλάδα δεν προσεκλήθη σε μια διάσκεψη οι ρίζες της οποίας χρονολογούνται από εποχής του, μας ξεπερνά", σημειώνει στην απάντηση του ο κ. Πέτσας και εξαπολύει πυρά στον ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην απουσία της Ελλάδας από διασκέψεις επί των ημερών του.

Αναλυτικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

"Το να επιχαίρει ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή η Ελλάδα δεν προσεκλήθη σε μια διάσκεψη οι ρίζες της οποίας χρονολογούνται από εποχής του, μας ξεπερνά.

Ας αναλογιστεί τις ευθύνες του, καθώς τον Ιούνιο του 2015, οπότε η Γερμανία διοργάνωσε την πρώτη συνάντηση υψηλών αξιωματούχων του σχήματος Ρ5+5, που μετεξελίχθηκε στη Διαδικασία του Βερολίνου, αμέλησε έστω να θέσει το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ελλάδας. Απούσα λοιπόν τότε η χώρα μας με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και στις διασκέψεις του Άμπου Ντάμπι (2017) και των Παρισίων (2018).

Ο ΣΥΡΙΖΑ όφειλε, επίσης, να γνωρίζει ότι η διάσκεψη στο Παλέρμο αποτέλεσε μια ιταλική πρωτοβουλία, τελείως ξεχωριστή διαδικασία από αυτή του Βερολίνου.

Τελικά, το μόνο πισωγύρισμα είναι η αλόγιστη απόπειρα κομματικής εκμετάλλευσης της εξωτερικής πολιτικής. Και σε αυτό, πάλι απομονωμένος βρίσκεται.