"Για ακραία καταστολή εναντίον των διαδηλωτών στην πορεία για τη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου" κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή βίντεο που έχουν δημοσιευτεί και κάνουν λόγο για αστυνομική βία, εξαπολύοντας παράλληλα σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλογίζει στη ΝΔ την πλήρη ευθύνη "για τις εικόνες ντροπής, με άντρες των ΜΑΤ να εξευτελίζουν διαδηλωτές" και τονίζει πως "οι πρακτικές της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά συνέχεια του κράτους της δεξιάς των δεκαετιών του '50 και '60".

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

"Η ακραία καταστολή που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις της αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών, στην πορεία για τη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου, έχει ως μοναδικό στόχο να εκφοβίσει το κίνημα της νεολαίας που αντιστέκεται και διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει την πλήρη ευθύνη για τις εικόνες ντροπής, με άντρες των ΜΑΤ να εξευτελίζουν διαδηλωτές, που εκτυλίχθηκαν στους δρόμους της Αθήνας.

Παρά το δήθεν "σύγχρονο" προφίλ που επιχειρεί να φιλοτεχνήσει, οι πρακτικές της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά συνέχεια του κράτους της δεξιάς των δεκαετιών του '50 και '60".