N. Παναγιωτόπουλος: Δε μπορώ να χάσω τον ύπνο μου επειδή δεν έκανα τίποτα για να αναβαθμίσω τα F-16

|
THESTIVAL TEAM

Για την επιτακτική ανάγκη αναβάθμισης των μαχητικών αεροπλάνων F-16 μίλησε στην κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται το σχετικό νομοσχέδιο ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνδέοντας άμεσα τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε από τις προκλήσεις της γειτονικής μας χώρας.

“Θα προτιμούσα να χάσω τον ύπνο μου μπροστά στο ενδεχόμενο να με καλέσουν στο μέλλον σε μια εξεταστική επιτροπή, δήλωσε ο υπουργός παρά να χάνω τον ύπνο μου επειδή δεν έκανα τίποτα για να αναβαθμίσω τα αεροπλάνα μας με δραματικά καλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητες για επαύξηση της ετοιμότητα σ αυτόν τον καιρό και τις υπαρκτές απειλές που συμφωνούμε ότι περικυκλώνουν τη χώρα μας”.

“Τώρα πρέπει να αναβαθμιστούν οι ένοπλες δυνάμεις, τώρα είναι η ώρα και όχι αύριο” υπογράμμισε.

Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι θα χρειαστούν και άλλες παρεμβάσεις. Για παράδειγμα εξοπλισμός των υποβρυχίων με τορπίλες νέου τύπου, συντήρηση φρεγατών κα.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε και στην περιβόητη διαρροή για το “πάγωμα” των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. “Η πολιτική του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν εκφράζεται με διαρροές αλλά με επίσημες τοποθετήσεις” είπε.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.