Για προσπάθεια να υποβαθμίσει το πρόβλημα με την Τουρκία κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στον απόηχο της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου η κα Γεννηματά σχολίασε σχετικά με τη σημερινή συνάντηση:

«Η Κυβέρνηση είναι φανερό, ότι όπως και η προηγούμενη, υποτίμησε το πρόβλημα. Σήμερα, ακούγοντας τον Πρωθυπουργό αισθάνομαι ότι προσπαθεί και να το υποβαθμίσει»

Όπως σημείωσε η πρόεδρος ΚΙΝΑΛ, «έχουμε φύγει από την προκλητική ρητορική της Τουρκίας και έχουμε ενέργειες, που δεν πρέπει να αφήσουμε να οδηγήσουν σε τετελεσμένα. Δεν μπορεί να ακούω τον Πρωθυπουργό ότι πρέπει να δείξουμε καλή διάθεση. Δεν αρκεί η καλή διάθεση για να αντιμετωπίσουμε αυτό που συμβαίνει».

Ακόμα, άσκησε δριμεία κριτική στον κ. Μητσοτάκη για τη στάση του στη σημερινή συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας λέγοντας πως «περίμενα περισσότερη αποφασιστικότητα και τον Πρωθυπουργό να κάνει σαφές ότι θέλουμε ειρήνη και καλή γειτονία, αλλά ότι αυτό προϋποθέτει σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα μας».

Σχολιάζοντας την τουρκική προκλητικότητα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑλ δεν έκρυψε την ανησυχία της για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου τονίζοντας πως πρέπει να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε κάτι τέτοιο να αποφευχθεί.

«Πρέπει να δούμε πως θα προλάβουμε τέτοιες εξελίξεις, γι΄ αυτό χρειάζεται η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών», σημείωσε χαρακτηριστικά.