Τα κεντρικά γραφεία των Financial Times (FT) θα επισκεφθεί στις 15.30 ώρα Ελλάδος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Λονδίνο για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπου θα έχει συνάντηση με τη συντακτική ομάδα της εφημερίδας (editorial board meeting).

Απαντώντας σε ερωτήσεις των FT την περασμένη εβδομάδα, πριν από τις τελευταίες εξελίξεις με την Τουρκία και τη Λιβύη, ο πρωθυπουργός είπε ότι «η Ευρώπη στο σύνολό της πρέπει να αναπτύξει μεγαλύτερες αμυντικές δυνατότητες», τονίζοντας παράλληλα τον ρόλο του ΝΑΤΟ ως πυλώνα σταθερότητας για τη διαφύλαξη της ειρήνης στο μεταπολεμικό κόσμο.

Να παραμείνει ανοιχτή η ευρωπαϊκή οδός για όλα τα κράτη των δυτικών Βαλκανίων

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της Συνόδου Κορυφής του Οκτωβρίου για την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ενταξιακή προοπτική των χωρών των δυτικών Βαλκανίων. «Η ευρωπαϊκή οδός πρέπει να παραμείνει ανοιχτή για όλα τα κράτη των δυτικών Βαλκανίων, υπό την προϋπόθεση ότι θα πληρούν τις προϋποθέσεις, δεν πρόκειται όμως για μια αυτόματη διαδικασία», τόνισε ο πρωθυπουργός.