Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Focus 103,6» μίλησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος τόνισε πως «H Άγκυρα υπέγραψε ένα προσύμφωνο με την τουρκόφιλη ηγεσία της Λιβύης, το οποίο δεν έχει νομική ισχύ».

Συνεχίζοντας τον σχολιασμό για αυτή την συμφωνία, ο κ. Βελόππουλος υπογράμμισε πως:» «Χάσαμε χρόνο, εγώ έλεγα στη Βουλή να βρούμε τον Χαφτάρ και να κάνουμε συμφωνία μαζί του και γελούσαν».

Ερωτηθείς για το ταξίδι Δένδια στο Κάιρο, επεσήμανε, ότι η Αίγυπτος παίρνει τις πρωτοβουλίες για συνεργασία με την Ελλάδα, και συμπλήρωσε: «Η Αίγυπτος μισεί την Τουρκία, πρέπει να γίνει φίλη της Ελλάδας».

«Το επόμενο βήμα της Τουρκίας θα είναι- αφού πάρει ένα θαλάσσιο οικόπεδο από τη Λιβύη- να στείλει το yavuz ή άλλα σκάφη νοτίως της Κρήτης, να είμαστε έτοιμοι», εκτίμησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ανέφερε, ότι «δεν διαπραγματεύεσαι με την Τουρκία, όταν το κεφάλι σου είναι στο στόμα της».

Ο κ.Βελόπουλος τόνισε ότι τα ΜΜΕ δημιουργούν φοβικό σύνδρομο στον κόσμο στα ελληνοτουρκικά, γιατί στόχος είναι η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. «Αν ο κ.Μητσοτάκης δεν θέλει συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, γιατί προσέλαβε τον κ.Ντόκο;»

Τέλος, μιλώντας για τους παράνομους μετανάστες, είπε, ότι «στην κυβερνητική σύσκεψη τα 3/5 των συμβούλων του πρωθυπουργού ήταν υπέρ της πρότασης της Ελληνικής Λύσης να φιλοξενούνται σε ακατοίκητα νησιά, αλλά ο κ.Μητσοτάκης φοβήθηκε και δεν την υιοθέτησε, γιατί η Αριστερά θα του καταλόγιζε, ότι σύρεται πίσω από το κόμμα μας».