Αντιφατική χαρακτήρισε την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, καθώς, όπως είπε, από τη μια επιχειρηματολογεί ότι η μονιμότητα στη ΔΕΗ έχει ήδη καταργηθεί και από την άλλη, στηλιτεύει την ρύθμιση για την κατάργηση της μονιμότητας ως απαράδεκτη και αντισυνταγματική.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι βασικό είναι να βρει η ΔΕΗ την περπατησία της και όπως είπε το πρώτο βήμα που είναι η διάσωσή της, έχει ήδη γίνει.

Ο υπουργός εξήγησε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης θα συνεχιστεί με την απολιγνιτοποίηση, με την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, με ένα μεγάλο άνοιγμα της εταιρίας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Και όλα αυτά θα προσδιοριστούν στο bussines plan της ΔΕΗ το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα, δημόσια. Φυσικά όλη αυτή η προσπάθεια είναι ενταγμένη σε μια συνολική αντίληψη της κυβέρνησης για την ενέργεια, που θα πιστοποιηθεί και σήμερα στο εθνικό σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα που συζητείται στο υπουργικό συμβούλιο σε λίγη ώρα», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.