Κ. Χατζηδάκης: Αυτούς αφορούν οι μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

|
THESTIVAL TEAM

Για τις χρεώσεις που θα ισχύσουν με το νέο νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ μίλησε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης. 

Όπως ανέφερε, θα υπάρξουν μειώσεις 30% έως 65% σε όσους έχουν πολύ υψηλή κατανάλωση, για να διορθωθεί η αδικία όσων “έγραφαν” πάνω από 1600 κιλοβατώρες και καλούνταν να πληρώσουν υπέρογκα ποσά. 

Η μείωση αυτή αφορά κυρίως την κατανάλωση νυχτερινού ρεύματος και όσους χρησιμοποιούν θερμοσυσσωρευτές τον χειμώνα. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης “αντιμετωπίζεται αυτή η αδικία που είχε γίνει το 2018”.

Σχετικά με όσους καταγράφουν χαμηλή κατανάλωση ο υπουργός ανέφερε ότι οι τιμές θα παραμένουν χαμηλές.

Σχετικά με τις προωθούμενες αλλαγές στη ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι θα ακολουθήσουν το μοντέλο του ΟΤΕ καταργώντας τη μονιμότητα. “Οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το σύνταγμα της χώρας δεν επιτρέπουν τη μονιμότητα συμβασιούχων” σημείωσε ο υπουργός.

“Με τη νέα αυτή διάταξη για την κατάργηση της μονιμότητας ο καταναλωτής θα δει μειώσεις και καλύτερες υπηρεσίες”, σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.