Για την πόλωση που υπάρχει ανάμεσα στους φορείς της Θεσσαλονίκης για το θέμα του μετρό και τη στάση Βενιζέλου, μίλησε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής», η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, με τη Νέα Δημοκρατία, Έλενα Ράπτη.

«Λυπάμαι πραγματικά για αυτή την πολυετή αναβλητικότητα σε μια οριστική απόφαση. Η δική μου θέση είναι και μετρό και αρχαία. Αν αυτό απαιτεί επιτόπου (in situ) ανάδειξη ή απόσπαση και επανατοποθέτηση, είναι ντροπή να το θέτουμε ως δίλημμα στον κόσμο της Θεσσαλονίκης, που βαρέθηκε να βλέπει λαμαρίνες και εργοτάξια εδώ και 13 χρόνια! Στον 21ο αιώνα δεν υπάρχει πρόβλημα χωρίς τεχνική λύση. Καμιά όμως από όλες τις ιδέες που ακούστηκαν για την τύχη των αρχαίων, δεν έχει το μέγεθος της ανοησίας όσων προτείνουν την κατάργηση του σταθμού Βενιζέλου, δηλαδή Μετρό Αθήνας χωρίς στάση στο Σύνταγμα!», τόνισε.

Σε ερώτηση σχετικά με τους ρυθμούς του κυβερνητικού έργου στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ανέφερε:

«Νομίζω πως συμβαίνει το ίδιο με αυτό που συμβαίνει σε όλη τη χώρα. Η παρουσία του κυβερνητικού έργου είναι φανερή και στη Θεσσαλονίκη, που πλέον έχει μπροστά της σχέδιο για να προχωρήσει στο μέλλον. Από τις μεγάλες επενδύσεις της πόλης, το σχέδιο για τις νέες δημόσιες συγκοινωνίες, την επιτάχυνση του Μετρό, την ενίσχυση της καινοτομίας, τις νέες πολυεθνικές που κάνουν έδρα τη Θεσσαλονίκη. Και είμαστε μόλις 4 μήνες από το ξεκίνημα της θητείας». 

Ερωτηθείσα κατά πόσο ανατρέπει το «όχι» της Ευρώπης στη Βόρεια Μακεδονία τη συμφωνία των Πρεσπών ανέφερε:

«Δεν έχω καταλάβει γιατί τίθεται θέμα ανατροπής της συμφωνίας. Είναι μια κακή συμφωνία, αλλά μια συμφωνία σε ισχύ. Αν τα Σκόπια θεωρούν πως μπορούν να εκβιάσουν ένα πράσινο φως στην προενταξιακή διαδικασία υπό την απειλή της ανατροπής της συμφωνίας, ας την ακυρώσουν. Η Ελλάδα δε θα ακολουθήσει την εσωτερική τους πολιτική συζήτηση. Ας διαχειριστούν το θέμα της απόρριψης με την ευθύνη που αναλογεί σε μια χώρα που θέλει να γίνει μέλος της ΕΕ. Ασφαλώς το «όχι» των τριών χωρών δημιουργεί πρακτικά ζήτημα στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Κι αυτό, γιατί το άρθρο 1 παρ. 10 προβλέπει ότι η αντικατάσταση εγγράφων και υλικού για εσωτερική χρήση στο γειτονικό κράτος θα αρχίσει μετά το άνοιγμα των διαπραγματευτικών κεφαλαίων της Ε.Ε. Αυτό για να καταλάβουν οι πολίτες σε ποιον όρο έβαλε η Κυβέρνηση Τσίπρα την  υπογραφή της. Σε έναν όρο όπου η τήρηση της αρχής erga omnes εξαρτάται από τη βούληση τρίτων κρατών. Αυτή τη συμφωνία πέρασε η Βουλή της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, τότε που εμείς φωνάζαμε να μην ψηφιστεί».