Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την επικοινωνιακή εκμετάλλευση που επιχείρησε γύρω από την ταινία «Joker» εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν κυβέρνηση, επένδυσε σε ένα προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη που δεν υπάρχει. Προσπάθησε να κατασκευάσει ένα προφίλ νεοφιλελεύθερο, αναχρονιστικό. Σε ορισμένες περιπτώσεις ακροδεξιό. Όλη αυτή η προσπάθεια κατέρρευσε το βράδυ των εκλογών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ηγείται ενός κεντροδεξιού λαϊκού κόμματος που αγκαλιάζει όλους τους προοδευτικούς πολίτες.

Αυτό που βλέπουμε από τον κ. Τσίπρα να προσπαθεί να επενδύσει στο ίδιο προφίλ θα έχει την ίδια κατάληξη. Έπαιξε η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά δεν της έκατσε το τζόκερ. Όσον αφορά στην ουσία. Η αστυνομία κάνει τη δουλειά της, εφαρμόζοντας τους νόμους. Εάν ο νόμος που φέρει και την υπογραφή του κ. Ραγκούση πρέπει να επανεξεταστεί, για αυτό αρμόδια είναι η Βουλή», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Στο μεταξύ, μήνυμα προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αφορμή τη σημερινή τρίτη συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, στέλνει η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της, Στέλιου Πέτσα. Ουσιαστικά, το Μέγαρο Μαξίμου καλεί τα κόμματα να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων για το κομβικό αυτό ζήτημα, επισημαίνοντας ότι μοναδική "κόκκινη γραμμή" ήταν και παραμένει η ισότητα της ψήφου των πολιτών, όπου κι αν αυτοί διαμένουν.

«Εδώ και δεκαετίες το πολιτικό σύστημα δεν κατάφερε να κάνει πράξη το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος για άσκηση του δικαιώματος ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους. Ελπίζουμε αυτό να γίνει απόψε, μετά την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. Θα πρόκειται για ιστορική στιγμή. Και κορυφαία πράξη συναίνεσης του πολιτικού συστήματος».

Ερωτηθείς για τη διεύρυνση των Δυτικών Βαλκανίων, με το βλέμμα στη Βόρεια Μακεδονία και κατά πόσο δυσκολεύει το "όχι" των Γάλλων το erga omnes, ο κ. Πέτσας σχολίασε ότι η Αθήνα τάσσεται πάντα υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων.

«Η τήρηση της συμφωνίας ειδικά στο erga omnes που είναι κομβικό εξαρτάται από τη βούληση άλλων. Είναι ακόμα μία πτυχή που αποδεικνύει γιατί εμείς μιλούσαμε για επιζήμια συμφωνία. Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να το δει όποιος βλέπει με κριτική διάσταση τη συμφωνία των Πρεσπών και να καταλάβει όλη την πολιτική τη δική μας, όταν λέμε ότι θέλουμε να βελτιώσουμε πτυχές της συμφωνίας και θα κάνουμε τα πάντα για αυτό, στηρίζοντας την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων», σημείωσε.

Πάντα ανοιχτό το θέμα της εξεταστικής

Ο κ. Πέτσας, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εξεταστικής επιτροπής για το πρώτο εξάμηνο του 2015, διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση κρατά ανοιχτές όλες τις επιλογές.

«Δεν απεμπολούμε το δικαίωμα μας να εξετάσουμε όλα τα θέματα, εφόσον έρχονται στην πορεία και νέα στοιχεία", είπε, ενώ όσον αφορά τον κ. Παπαγγελόπουλο και την έναρξη των συνεδριάσεων της Προανακριτικής, σημείωσε: "Η συζήτηση βρίσκεται στο επίπεδο Βουλής… Θα δούμε αυτά που είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος και όσα ζήτησε, να δούμε πώς θα τα αξιολογήσει η επιτροπή και όταν θα έχουμε περισσότερα στοιχεία θα μπορέσουμε να το σχολιάσουμε αυτό».

Πηγή: Capital.gr