Το ΜέΡΑ25 θα καταψηφίσει το δρομολογούμενο νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, καταγγέλλοντας “εμπαιγμό” και "καταπάτηση των πολιτικών δικαιωμάτων, όλων των Ελλήνων του εξωτερικού” και εξαπολύοντας επίθεση σε κυβέρνηση, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση.

“Το ΜέΡΑ25 ήταν το πρώτο κόμμα που (τόσο προεκλογικά όσο και από το βήμα της Βουλής) υποστήριξε την πλήρη αποκατάσταση των εκλογικών δικαιωμάτων των ελλήνων του εξωτερικού μέσω της διευκόλυνσης άσκησής τους. Στον διάλογο που εκκίνησε η κυβέρνηση προσήλθαμε με μεγάλη διάθεση συνεργασίας επειδή γνωρίζουμε καλά τον πόνο των απόδημων, των γενεών που έδιωξαν από την πατρίδα προηγούμενες κρίσεις, καθώς και την ανάγκη των παιδιών που έδιωξε η πρόσφατη Χρεοδουλοπαροικία, να μπορούν να ψηφίζουν – και να ψηφίζονται – στις εκλογές που αποφασίζουν τις τύχες της πατρίδας μας”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, το ΜέΡΑ25 τονίζει ότι “δυστυχώς, διαπιστώσαμε ότι κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης δρομολογούν μια μεταξύ τους συναίνεση που εμπαίζει όλους τους Έλληνες του εξωτερικού και καταστρατηγεί τα πολιτικά τους δικαιώματα” και προσθέτει πως θα καταψηφίσει επί της αρχής “αυτό τον εμπαιγμό που παρουσιάζεται ως διευκόλυνση των εκλογικών δικαιωμάτων των απόδημων”.

Επιπρόσθετα, κατηγορεί την κυβέρνηση, το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και την Ελληνική Λύση ότι "συναινούν στην αντιμετώπιση των ελλήνων του εξωτερικού, που μετανάστευσαν τις περασμένες δύο ή τρεις δεκαετίες, ως κομματικούς πελάτες – στερώντας τους το δικαίωμα (α) να σταυροδοτούν βουλευτές και (β) στο εκλέγεσθαι με σταυρό”.

Και καταλήγει καταγγέλλοντας στον ελληνικό λαό “τον ταυτόχρονο εμπαιγμό και τη στέρηση βασικών εκλογικών δικαιωμάτων των των απόδημων που η Ελλάδα έδιωξε πριν δεκαετίες, αλλά των φοιτητών, των νέων που πήγαν στο εξωτερικό να αποκτήσουν χρήσιμες εμπειρίες, και βέβαια των ‘παιδιών της κρίσης’ που έφυγαν λόγω Μνημονίων”.