Συνάντηση με τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης είχε το απόγευμα της Παρασκευής ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στο περιθώριο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Καράογλου τον υποδέχθηκε στην είσοδο του κτιρίου και έπειτα οι δυο τους πήγαν να δουν δύο κυπαρρίσια  που είχαν φυτέψει ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στον αύλειο χώρο του Διοικητηρίου κατά την παρουσία τους στη Θεσσαλονίκη το 2013.

Σημειώνεται πως και τότε ο Θεόδωρος Καραόγλου ήταν «ένοικος» του ΥΜΑΘ με την ιδιότητα του υπουργού.

Στη συνέχεια ο Θεόδωρος Καραόγλου και οι συνεργάτες του έδειξαν στον Οικουμενικό Πατριάρχη ορισμένους από τους πίνακες που θα εκτεθούν στην έκθεση Σύγχρονες "όψεις" του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη" είναι ο τίτλος της έκθεσης θρησκευτικής τέχνης που διοργανώνει το ΥΜΑΘ.

Έπειτα ο υφυπουργός υποδέχθηκε τον σεβασμιώτατο στο γραφείο του όπου είχαν μια μικρή συζήτηση

Ο Παναγιώτατος με το παράδειγμα του, δίνοντας τους αγώνες του, προσπαθώντας κάτω από δύσκολες συνθήκες να κρατήσει ψηλά, και το πετυχαίνει με πολύ μεγάλη επιτυχία, τις σημαίες της Ορθοδοξίας και του ελληνισμού, είναι για μας ένα παράδειγμα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καραόγλου

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είπε πως χαίρεται που τον ξαναβλέπει στην ίδια έπαλξη όπως και το 2013 και του ευχήθηκε πολλές επιτυχίες στα καθήκοντά του.

Μάλιστα με αφορμή πως αύριο συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη χειροτονία του εις Πρεσβυτερον, ο υφυπουργός του χάρισε μια εικόνα του Αγίου Βαρθολομαίου ενώ και ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσέφερε δώρα στον κ. Καραόγλου.

Ακολούθησαν αναμνηστικές φωτογραφίες και σύντομη παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη στον τρίτο όροφο του Διοικητηρίου όπου στεγάζεται το Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς.

Εκεί ο Παναγιώτατος ενημερώθηκε για το έργο των υπηρεσιών και θα ξεναγήθηκε στη μόνιμη έκθεση που υπάρχει στο χώρο, στην οποία αποτυπώνονται οι εργασίες αναστήλωσης, συντήρησης και βελτίωσης των υποδομών στα Αθωνικά κτίρια.

ym-1.jpg

ym-2.jpg

ym-3.jpg

ym-4.jpg

ym-5.jpg