Ερώτηση Παπαδημούλη στην Κομισιόν για τις καταγγελίες περί απαγορευμένων κρατικών ενισχύσεων στον ΟΑΣΘ

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, καταθέτει ερώτηση στην Κομισιόν με θέμα τη διερεύνηση των καταγγελιών περί απαγορευμένων κρατικών ενισχύσεων, ύψους άνω των 125 εκ. ευρώ, που εισέπραξαν οι ιδιώτες μέτοχοι του ΟΑΣΘ από τον Ιανουάριο του 2010 ως και τον Ιούλιο του 2017, οπότε ο οργανισμός περιήλθε στο Ελληνικό Δημόσιο.

Οι καταγγελίες εκ του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΘ, που λειτούργησε ως φορέας της εκκαθάρισής του, βρίσκονται στα χέρια της Κομισιόν από τον περασμένο Ιούνιο. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ζητά να μάθει από την Επιτροπή σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διερεύνησή τους, αλλά και τι μέτρα προτίθεται να λάβει η Επιτροπή για την επιτάχυνση των σχετικών ερευνών.

Όπως σημειώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «επί σειρά δεκαετιών και με αλλεπάλληλες συμβάσεις, το συγκοινωνιακό έργο των αστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης ανατίθεντο μονοπωλιακά στον ΟΑΣΘ, που συγκροτούνταν από ιδιώτες αυτοκινητιστές και λάμβανε υπερβολικές επιδοτήσεις από το ελληνικό κράτος», μέχρι και το 2017, όποτε περιήλθε ο οργανισμός στο Ελληνικό Δημόσιο.

Η τελευταία σύμβαση υπεγράφη το 2001 και παρατάθηκε επ’ αόριστον το 2008, με ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων, για να διακοπεί το 2017 επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τότε, ο ΟΑΣΘ τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση εν λειτουργία, προκειμένου να εφαρμοστεί η ενωσιακή νομοθεσία, σύμφωνα με τον Δημ. Παπαδημούλη.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.