Παναγιωτόπουλος: Η Γαλλία στέλνει φρεγάτα στο τεμάχιο 7 της κυπριακής ΑΟΖ

|
THESTIVAL TEAM

Άλλη μία φρεγάτα στέλνει η Γαλλία στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Μάλιστα σύμφωνα με τον υπουργό, υπάρχει και πιθανότητα να καταπλεύσει στην κυπριακή θαλάσσια περιοχή και ιταλική φρεγάτα.

Όπως τόνισε, διερεύνησε το ενδεχόμενο αυτό κατά τη συνάντησή του με τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί την Πέμπτη, καθώς η Κύπρος είναι χώρα μέλος της ΕΕ. «Το οικόπεδο 7 έχει παραχωρηθεί σε εταιρείες γαλλικών και ιταλικών συμφερόντων, είπα ότι αυτό είναι τεστ αντοχών, όχι μόνο προς τη Γαλλία αλλά και προς την ΕΕ, που κάνει ο Ερντογάν έναντι των συμμάχων» υπογράμμισε.

Διευκρίνισε ότι οι Τούρκοι είναι σε μια γωνιά του οικοπέδου 7, ενώ οι Γάλλοι σε άλλη περιοχή και εκτίμησε ότι είναι σημαντική εκεί η παρουσία ευρωπαϊκών δυνάμεων. Ο υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε, πάντως, ότι αν χρειαστεί να ζητηθεί επισήμως στρατιωτική παρουσία στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, αυτό θα γίνει από τη Λευκωσία. Α

Χαρακτήρισε προκλητική ενέργεια την παρουσία του γεωτρύπανου Γιαβούζ με τη συνοδεία μάλιστα τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.