ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας

|
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Ανακοίνωση με αφορμή τα τροχαία ατυχήματα που σημειώνονται τον τελευταίο καιρό στην περιοχή της Βορείου Ελλάδος αλλά και σε αυτήν της Θεσσαλονίκης και στα οποία εμπλέκονται οχήματα τα οποία διακινούν παράνομα αλλοδαπούς, εξέδωσε το ΚΚΕ.

Όπως τονίζει το ΚΚΕ, η κατάσταση αυτή με τα συχνά τροχαία καταδεικνύει “με τον πιο ωμό τρόπο ότι οι σύγχρονοι δουλέμποροι αλωνίζουν τη χώρα, πατώντας πάνω στις υπαρκτές ανάγκες των προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι προσπαθούν να φτάσουν κοντά σε γνωστούς ή συγγενείς, ακόμα και σε κάποια άλλη χώρα προορισμού”.

Ο Περισσός εξαπολύει πυρά τόσο κατα της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τα δύο κόμματα πως έχουν τεράστιες ευθύνες για το γεγονός ότι εγκλωβίζονται πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας.

“Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι τεράστιες, γιατί συνεχίζει να εφαρμόζει την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, η οποία φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας”, σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

“Τα επαναλαμβανόμενα τροχαία ατυχήματα με θύματα πρόσφυγες, που έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας, έρχονται να καταδείξουν με τον πιο ωμό τρόπο ότι οι σύγχρονοι δουλέμποροι αλωνίζουν τη χώρα, πατώντας πάνω στις υπαρκτές ανάγκες των προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι προσπαθούν να φτάσουν κοντά σε γνωστούς ή συγγενείς, ακόμα και σε κάποια άλλη χώρα προορισμού.

Όσοι γλυτώνουν από τα όπλα του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που για να μοιράσουν και να ελέγξουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων διεξάγουν πολέμους και επεμβάσεις και όσοι δεν θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο, έχουν να αντιμετωπίσουν την αδιαφορία των κρατών της ΕΕ αλλά και τα δίχτυα διάφορων επιτήδειων σύγχρονων δουλεμπόρων.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι τεράστιες, γιατί συνεχίζει να εφαρμόζει την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, η οποία φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας. Επιπλέον, τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση πριν από 10 ημέρες είναι απαράδεκτα και αντιδραστικά, γιατί προβλέπουν κλιμάκωση της καταστολής και περαιτέρω συρρίκνωση των όποιων δικαιωμάτων είχαν απομείνει σε σχέση με το άσυλο.

Εδώ βρίσκονται οι πραγματικές αιτίες των επαναλαμβανόμενων τροχαίων ατυχημάτων με θύματα πρόσφυγες, οι οποίοι συχνά χάνουν και τη ζωή τους.

Αυτό που χρειάζεται να γίνει άμεσα, ώστε να μη θρηνήσουμε κι άλλα θύματα στους δρόμους ή στις δομές φιλοξενίας είναι εδώ και τώρα:

• Να κλείσουν όλα τα hotspots στα νησιά και τον Έβρο και να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

• Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι οικογενειακές επανενώσεις και να μη ζει κανένας ανήλικος σε ακατάλληλες συνθήκες, απροστάτευτος, άστεγος ή φυλακισμένος”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.