Για την κατάσταση της Θεσσαλονίκης μετά την καταιγίδα, για την λίμνη Κορώνεια καθώς και για την σκοπιανή προκλητικότητα μίλησε ο βουλευτής Β Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, στην εκπομπή ''Διπλός Ελληνικός'' με τους Στέφανο Δαμιανίδη και Αντώνη Ωραήλογλου στον Focus Fm.

Για τον τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Θεσσαλονίκη κάθε φορά που υπάρχει καταιγίδα -και μάλιστα- ολίγων ωρών, στην κατάσταση δηλαδή που η πόλη κυριολεκτικά πνίγεται απάντησε «δεν μπορούμε να προαπαιτήσουμε τρόπους αντιμετώπισης, τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμα», ενώ για τα βουλωμένα φρεάτια και το...''ξεβούλωμα'' της ΕΥΑΘ πρόσθεσε πως είναι θέμα του οργανισμού.

Η λίμνη Κορώνεια δεν έχει πηγές τροφοδότησης

Μιλώντας για την οικολογική καταστροφή όσων αφορά την λίμνη Κορώνεια ανέφερε ότι «η λίμνη δεν έχει πήγες τροφοδότησης, είναι μια λεκάνη η οποία κρατάει το νερό της βροχής, το φαινόμενο είναι αποτέλεσμα λειψυδρίας. Υπήρχε σχέδιο από το 2000 το οποίο δεν ολοκληρώθηκε, το λεγόμενο master plan. Ο αρμόδιος υπουργός κ. Χατζηδάκης υποσχέθηκε να δοθεί λύση για να λειτουργεί η τάφρος των παραποτάμων. Πρέπει και η κοινωνία και οι φορείς να ενεργοποιηθούν για να σωθεί η λίμνη κατέληξε».

Πολύ βασικός ο ανθρώπινος παράγοντας τόνισε, τόσο για την λίμνη όσο και για τα φρεάτια.

Σκόπια ''Macedonia timeless = αιώνια Μακεδονία''

Γιατί η Ελλάδα μένει αμέτοχη απέναντι στην σκοπιανή προκλητικότητα την ώρα που τα βόρεια σύνορα μας συνεχίζουν την τουριστική καμπάνια ''Macedonia timeless'' «πρέπει το υπουργείο εξωτερικών αλλά και η ίδια η κυβέρνηση να είναι περισσότερο αυστηροί και να τους επιστήσει την προσοχή», δήλωσε.