Για προσπάθεια πρωτοφανούς θεσμικής εκτροπής κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis και η διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου αυτή να διερευνήσει τυχόν αξιόποινες πράξεις πολιτικών προσώπων.

"Η πολιτική ελίτ που ευθύνεται για το σκάνδαλο Νοβάρτις ενορχηστρώνει τώρα και δεύτερο σκάνδαλο: Αυτό της συγκάλυψης και του ρεβανσισμού για όσους το ανέδειξαν", υποστηρίζει επίσης το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

"Η πολιτική ελίτ που ευθύνεται για το σκάνδαλο Νοβάρτις ενορχηστρώνει τώρα και δεύτερο σκάνδαλο: Αυτό της συγκάλυψης και του ρεβανσισμού για όσους το ανέδειξαν.

Οι εκπρόσωποι του παλιού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος επιχειρούν μια πρωτοφανή θεσμική παρεκτροπή, έναν χυδαίο πολιτικό αντιπερισπασμό. Θα συνθλιβούν από το βάρος της αθλιότητάς τους.

Καλούμε για πολλοστή φορά τον κ. Μητσοτάκη να μην κρυφτεί πίσω από την ανάσυρση των μηνύσεων Σαμαρά- Βενιζέλου και να κάνει, αν τολμάει, εξεταστική, προανακριτική, να στήσει ειδικά δικαστήρια ή ό,τι άλλο του ταιριάζει για να μάθει όλος ο Ελληνικός λαός ποιό είναι το σκάνδαλο και ποιά η σκευωρία".