Με καυστικό τρόπο σχολιάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τα όσα είπε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ΑΛέξης Τσίπρας, σχετικά με το μετρό και τον σταθμό της Βενιζέλου

"Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει καλά τις λέξεις “εργολάβος” και “διαπλοκή”", αναφέρει σε δήλωσή του ο ,. Πέτσας και προσθέτει: "Τις χρησιμοποιεί μάλιστα όταν μιλάει για το Μετρό της Θεσσαλονίκης, ενώ ο ίδιος, παρά τη γνώση του στο θέμα δεν εγκαινίασε τίποτα άλλο από “μουσαμάδες”".

Παράλληλα υπεραμύνεται της πρότασης για απομάκρυνση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων από τον σταθμό της Βενιζέλου σημειώνοντας: "Έτσι ώστε, επιτέλους, οι Θεσσαλονικείς να έχουν “και Μετρό και αρχαία”".

Η πλήρης δήλωση του κ. Πέτσα:

"Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει καλά τις λέξεις “εργολάβος” και “διαπλοκή”. Τις χρησιμοποιεί μάλιστα όταν μιλάει για το Μετρό της Θεσσαλονίκης, ενώ ο ίδιος, παρά τη γνώση του στο θέμα δεν εγκαινίασε τίποτα άλλο από “μουσαμάδες”...

Του θυμίζουμε την πρόσφατη κοινή δήλωση όλων των φορέων της πόλης, που καταλήγει ως εξής: “Η ενδεδειγμένη, ταχύτερη και οικονομικότερη λύση για την ολοκλήρωση του έργου και την ανάδειξη των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου είναι να ακολουθηθεί η μέθοδος της απόσπασης, εκσκαφής και επανατοποθέτησής τους, όπως έγινε και στον γειτονικό σταθμό της Αγίας Σοφίας”.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Πρωθυπουργός τόνισε στη Δ.Ε.Θ. ότι η πρόταση της Κυβέρνησης διασφαλίζει την προστασία των αρχαιοτήτων, ότι δεν θα εκτοξευθεί το κόστος και ότι το έργο θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Έτσι ώστε, επιτέλους, οι Θεσσαλονικείς να έχουν “και Μετρό και αρχαία”".