Για αναβάθμιση του χώρου της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της τριήμερης διαδικασίας για τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

Κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε πέντε μεγάλα έργα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα οποία όπως τόνισε, θα αλλάξουν την όψη του κέντρου των δύο πόλεων.

Ειδικότερα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τα παρακάτω έργα:

"1. Ενοποιείται το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο δίνοντας νέα ζωή στα Εξάρχεια και την ευρύτερη περιοχή. Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που ανέλαβε το κόστος της μελέτης.

2. Κατεδαφίζονται οι φυλακές Κορυδαλλού και στη θέση τους δημιουργείται πάρκο και πολυχώρος πολιτισμού για τους νέους και τους δημότες της περιοχής.

3. Ο απρόσωπες εγκαταστάσεις της ΔΕΘ μεταμορφώνονται σε ένα πρότυπο εκθεσιακό κέντρο με χώρους πρασίνου και τη συνολική αναβάθμιση της εμπειρίας του επισκέπτη.

4. Το Βασιλικό Κτήμα στο Τατόι μετατρέπεται σε αγροδιατροφική μονάδα με περιπατητικές διαδρομές ανοιχτό σε όλους τους επισκέπτες.

5. Δημιουργείται Διεθνές Κέντρο Καινοτομίας στο Κερατσίνι και συγκεκριμένα στο χώρο των παλαιών λιπασμάτων στη Δραπετσώνα".

Κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, "τα εμβληματικά αυτά έργα θα ανακουφίσουν εκατομμύρια κατοίκους, δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας ενώ θα αλλάξουν πλήρως την εικόνα και της Αττικής αλλά και της Θεσσαλονίκης", ενώ σε ό,τι αφορά στη ΔΕΘ ανέφερε::

"Στόχος είναι η πρωτεύουσα της Μακεδονίας να γίνει φωτεινή εξαίρεση στην τάση οι εκθέσεις να απομονώνονται σε απρόσωπες εγκαταστάσεις εκτός του αστικού ιστού. Ο χώρος της έκθεσης εντάσσεται, έτσι, όλον το χρόνο, στην εμπορική και πολιτιστική ζωή της πόλης".