Στη διάψευση των πληροφοριών περί «έντασης» στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας επιχείρησε σήμερα ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας σήμερα στον Alpha 9.89 υποστήριξε ότι στο εσωτερικό του κόμματος γίνεται ένας διάλογος χωρίς ταμπού και ότι δεν υπήρξε καμία ένταση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα με τον Αλέξη Τσίπρα.

Πιο συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε για τα περί έντασης και εκνευρισμού στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, είπε: «Επειδή ήμουν παρών, δεν είδα καμιά ένταση να υπάρχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Είναι αναντίστοιχα τα γεγονότα με το θόρυβο και την εντύπωση που δημιουργείται σε κάποιον που διαβάζει αυτό το δημοσίευμα, που, αν δεν κάνω λάθος, πρωτοεμφανίστηκε στο site της εφημερίδας “Ντοκουμέντο”. Μάλιστα, επειδή ήμουν μέσα στην διαδικασία και το είδα που βγήκε μετά από λίγες ώρες, σκέφτηκα ποιος νους, με πολλή φαντασία, θέλησε να δώσει μια τέτοια διαρροή; Μου έκανε εντύπωση».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι, «πολλοί, φίλοι και λιγότερο φίλοι, θέλουν να δημιουργήσουν συνθήκες συζήτησης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όπως τις αντιλαμβάνονται εκείνοι. Εμείς δεν πρέπει να κουβεντιάζουμε με τους όρους που θέλει το κάθε site ή η κάθε εφημερίδα. Πρέπει να κάνουμε τη συζήτηση με τους δικούς μας όρους, με πολιτική εμβάθυνση στα ζητήματα. Αυτό έχουμε ανάγκη. Έχουμε πλούσιο υλικό με βάση το οποίο πρέπει να σκεφτούμε, να βγάλουμε συμπεράσματα, να δούμε πώς θα γίνουμε καλύτεροι. Πως θα διευρύνουμε και το κόμμα μας, αλλά και πώς θα βαθύνουμε τις επεξεργασίες μας και όχι να κουβεντιάζουμε με τους όρους που θέλει ο καθένας. […] Οι διαρροές είναι κακόβουλες πολλές φορές. Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Είναι κάποιοι στενοκέφαλοι που θεωρούν ότι αντί να μιλούν ανοιχτά, αυτό άλλωστε το έχουμε κατακτήσει, προτιμούν να μιλούν στους φίλους τους και να κάνουν διαρροές. Και αυτό δεν αφορά τρίτους, καμιά φορά αφορά και ανθρώπους από μέσα», ανέφερε επίσης ο Π. Σκουρλέτης, που έκλεισε τη σχετική απάντηση σημειώνοντας, «όσο υιοθετείται μια πολιτική διαρροών και προσπάθειας να διαμορφώσουν τους όρους της συζήτησης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με τέτοιους τρόπους, το μόνο που κάνουν είναι να παράγουν μηχανισμούς, οι οποίοι δεν βοηθούν ούτε στο άνοιγμα του κόμματος, ούτε στη μαζικοποίησή του, ούτε στην εμβάθυνση της συλλογικότητας και της δημοκρατίας. Ανεξάρτητα τι υποστηρίζει ο καθένας. Το λέω σαν μια αρνητική πρακτική».

Για τις προτάσεις, τέλος, της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη διεύθυνση της Κ.Ο., ο Π. Σκουρλέτης απάντησε: «Για το διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας συζητάει η Κ.Ο., όχι το κόμμα. Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, το διευθυντή και τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πέρασε ομόφωνα χθες, δεν υπήρξε καμία ένσταση. Όλα τα υπόλοιπα είναι πράγματα πρωθύστερα και θα τα δούμε στην πορεία προς το συνέδριο που προσδιορίζεται περί τα τέλη του χρόνου, αρχές του επόμενου».