Φώφη Γεννηματά: Η ΝΔ είναι ο ιδεολογικός και πολιτικός μας αντίπαλος

|
THESTIVAL TEAM

Σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα έκανε χθες δηλώσεις η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, στην οποία προκλήθηκαν και αρκετές εντάσεις.

«Το ΚΙΝΑΛ δεν αντιμετωπίζει τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα με όρους διπολικής αντιπαράθεσης. Από θέση ιδεολογικοπολιτικής αυτονομίας ασκεί κριτική στο λαϊκισμό, στη στασιμότητα, στον συντηρητισμό, τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ . Οι αναλύσεις του και η πολιτική του δεν ετεροπροσδιορίζονται. Έτσι θα αξιοποιήσει τη νέα θέση που καταλαμβάνει στο κέντρο του κομματικού συστήματος για την υπέρβαση του εθνικού διχασμού και την επίτευξη μιας μίνιμουμ εθνικής συνεννόησης που είναι αναγκαία για την ανασυγκρότηση τη χώρας. Θα επιμείνουμε στον αυτόνομο ρόλο μας και στην αυτοδύναμη πορεία μας. Η αυτονομία του ΚΙΝΑΛ είναι στρατηγικού, πολιτικού χαρακτήρα και έχει ιστορικό βάθος. Η Δημοκρατική Παράταξη υπήρξε πάντα διακριτή από τα ρεύματα της Δεξιάς και της Αριστεράς. Και επειδή κάποιοι αρχίζουν το βιολί της ουράς τού δήθεν προοδευτικού πόλου του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνω: Είμαστε ένα κόμμα τελείως διαφορετικό από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με τις σύγχρονες σοσιαλδημοκρατικές αντιλήψεις», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Γεννηματά.

Παράλληλα, η κα Γεννηματά προέβη και σε δηλώσεις σχετικά με τη Νέα Δημοκρατία, επαναλαμβάνοντας πως το ΚΙΝΑΛ είναι καθαρά απέναντι στην συντηρητική της πολιτική.

«Η ΝΔ είναι ο ιδεολογικός και πολιτικός μας αντίπαλος. Ήταν, είναι και παραμένει» τόνισε και επέκρινε τη στάση όσων προσβλέπουν στη κυβέρνηση. «Όμως κάποιοι όχι μόνο δεν είχαν τα κότσια να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο, τις υπόγειες συναλλαγές τους, αλλά έμειναν μέσα, ως δούρειος ίππος για να υπονομεύσουν. Γι΄ αυτό όσοι ακόμα στον πολιτικό μας φορέα αισθάνονται ευάλωτοι και επιρρεπείς στον πειρασμό της καρέκλας να φύγουν τώρα» τόνισε. Παράλληλα, όμως, υπενθύμισε τη προεκλογική δέσμευση της ότι «στα μεγάλα θέματα που αφορούν τον τόπο, είμαστε σταθεροί στην εθνική συνεννόηση: τα εθνικά θέματα, την επαναδιαπραγμάτευση των δεσμεύσεων Τσίπρα για τα πλεονάσματα και το υπερταμείο, τη Συνταγματική Αναθεώρηση». «Θέλω να υπενθυμίσω ότι για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την Συνταγματική Αναθεώρηση αλλά και τον εκλογικό νόμο έχουμε διατυπώσει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις», υπενθύμισε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Συγχρόνως, η κα Γεννηματά τόνισε την προοδευτικότητα του κόμματος. «Είμαστε ο μοναδικός πλέον προοδευτικός πόλος απέναντι στις δυνάμεις της συντήρησης. Το κριτήριο των επιλογών μας έχει τρεις αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες, τρία προτάγματα: Πρώτα η Ελλάδα, η δημοκρατία, το δικαίωμα του πολίτη», σημείωσε.

Από τα πυρά της κας Γεννηματά δεν έλειψε και ο Αλέξης Τσίπρας τον οποίο κατηγόρησε πως με την πολιτική του και τον καθεστωτισμό του, έχει την αποκλειστική ευθύνη για την επιστροφή της ΝΔ στην εξουσία.

«Ο στόχος και των δύο στρατηγικών είμαστε εμείς. Η αυτόνομη στρατηγική και αυτοδύναμη πορεία της παράταξής μας»,τόνισε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.