Κατεπείγουσα ερώτηση Κυμπουρόπουλου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή τη θεομηνία στη Χαλκιδική

|
THESTIVAL TEAM

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στα πλαίσια της οργανωμένης προσπάθειας των Ευρωβουλευτών της ΝΔ για την αντιμετώπιση μελλοντικών ανθρώπινων απωλειών και καταστροφών, κατέθεσε την ακόλουθη κατεπείγουσα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

«Συγκλονισμένοι είναι οι πολίτες της χώρας μου και ειδικά οι κάτοικοι της Χαλκιδικής που έζησαν την απόλυτη καταστροφή με την χθεσινή κακοκαιρία, η οποία έχει προκαλέσει, μέχρι τώρα το θάνατο τουλάχιστον επτά ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 100. Μέσα σε λίγα λεπτά οι σφοδροί άνεμοι σάρωσαν την περιοχή, ενώ σχηματίσθηκαν ακόμα και ανεμοστρόβιλοι.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αποτελούν ενδείξεις για την αλλαγή του κλίματος.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

1.Σκοπεύει να αναλάβει περαιτέρω πρωτοβουλίες ειδικά στη νέα προγραμματική περίοδο, που να στοχεύουν στην αύξηση της ετοιμότητας των κρατών μελών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

2.Σκοπεύει να ενισχύσει τα χρηματοδοτικά εργαλεία που προβλέπονται για την κλιματική αλλαγή, να ενισχύσει τη  χρηματοδότηση που παρέχεται μέσω του προγράμματος LIFE για στη διαχείριση των πλημμυρών καθώς και μέσω και των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ;»

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος σκοπεύει να παρακολουθεί τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την κλιματική αλλαγή ώστε η χώρα μας να διεκδικήσει ηγετική θέση στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.