Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της στην Α’ προβλήτα του λιμανιού Θεσσαλονίκης.

«Ο κ Τσίπρας δοκιμάστηκε αποδοκιμάστηκε και φεύγει. Αφήνει δεσμεύσεις, που έχουν καθηλώσει την οικονομία. Η μεσαία τάξη φτωχοποιήθηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά η προεδρος του ΚΙΝΑΛ σημειώνοντας πως ο πρωθυπουργός «παρέδωσε μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα» και «χειρίστηκε τις σχέσεις με Τουρκία χωρίς σοβαρή προετοιμασία».

Την κα Γεννηματά υποδέχτηκαν με συνθήματα, ντουντούκες αλλά και καπνογόνα σε πράσινο χρώμα με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν το «ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό».

pasok.jpg

Κατά την ομιλία της, η ίδια τόνισε ότι η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι μια χρήσιμη ψήφος. «Η λογική επιστρέφει στη χώρα με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών στις 7 Ιουλίου στο Κίνημα Αλλαγής. Είναι χρήσιμη ψήφος. Το δίλημμα αυτών των εκλογών είναι ξεκάθαρο και δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης, και φυσικά δεν είναι Μητσοτάκης ή χάος, είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες για τον τόπο», τόνισε η κα Γεννηματά.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι η ορίτζιναλ δεξιά και ο Τσίπρας έφτιαξε με την κυβερνητική πολιτική του, την νέα δεξιά. Γυρίστε τους στην πλάτη. Στις 7 Ιουλίου ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στις μετατάξεις η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι «μέχρι και την τελευταία μέρα στη Βουλή το μόνο που τον ένοιαζε ήταν να βολέψει φίλους και συγγενείς», ενώ επανέλαβε ότι επανέλαβε ότι το ΚΙΝΑΛ είναι εγγύηση «σε μια ανεξέλεγκτη κυριαρχία της ΝΔ και απέναντι σε έναν ανεύθυνο και αχαλίνωτο ΣΥΡΙΖΑ».

Η ίδια έκανε, ακόμη, λόγο για «κρεσέντο υποκρισίας» σχετικά με τις αναφορές του κ.Τσίπρα στον Ανδρέα Παπανδρέου. «Είναι απύθμενο θράσος ο συγκυβερνήτης του Καμένου, το βαρίδι της αριστεράς να παριστάνει τον αριστερό. Οι προοδευτικοί πολίτες τώρα ξέρουν. Είτε ψηφίσεις Τσίπρα , είτε Μητσοτάκη, βγαίνει Καραμανλής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

gennimata.jpg

Η Φώφη Γεννηματά παρουσίασε τις 12 προτάσεις του ΚΙΝΑΛ «για τη σταδιακή αποκατάσταση και βελτίωση των χαμηλών και μικρομεσαίων εισοδημάτων και του κοινωνικού κράτους».

1. Ο συντελεστής φορολογίας των επιχειρήσεων μειώνεται από το 29% στο 20%.Μείωση του ΦΠΑ κατά 2 μονάδες. Ο υψηλός συντελεστής από το 24% στο 22% και ο χαμηλός από το 13% στο 11%.
2. Πλήρης απαλλαγή για 3 χρόνια από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές (συνταξιοδότησης) για τους νέους που ξεκινούν επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα.
3. Πραγματική ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων προς τις εφορίες, σε 120 δόσεις.
4. Πλήρης κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
5. Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.
6. Για κάθε 100 ευρώ που πληρώνει ιδιωτική επιχείρηση για την πρόσληψη ανέργων, σε θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, απαλλάσσεται από την φορολογία για 150.
7. Ο κατώτερος μισθός αυξάνεται και καθορίζεται από τους κοινωνικούς εταίρους μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
8. Νέο ΕΚΑΣ ,με κατώτερη σύνταξη στα 500 ευρώ για τον μεμονωμένο συνταξιούχο και κατώτερο εισόδημα 700 ευρώ για το ζευγάρι των ηλικιωμένων. Σταδιακή ενίσχυση παλαιών και νέων συντάξεων ανάλογα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες και την πορεία ανάπτυξης της οικονομίας.
9. Ο συντελεστής φορολογίας για άτομα με αναπηρία άνω του 67% μειώνεται κατά 5 μονάδες σε σχέση με τον ισχύοντα.
10. Μείωση της φορολογίας των αγροτών στο 13%.
11. Αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα.
12. 200 ευρώ το μήνα επί 3 χρόνια στις οικογένειες για κάθε νέο παιδί που γεννιέται (Ανεξάρτητα από οικογενειακά επιδόματα). Κανένα παιδί έξω από βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Τέλος, η κα Γεννηματά ζήτησε ισχυρή εντολή στις επερχόμενες εκλογές: «Χρειάζεται και επιδιώκουμε μια καθαρή και ισχυρή εντολή από τους πολίτες στο Κίνημα Αλλαγής, στις ερχόμενες εκλογές. Εντολή που θα αποτρέπει την κυριαρχία της ΝΔ και παράλληλα θα αποδυναμώσει τώρα, καθοριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ».

Το «παρών» στην ομιλία της κα Γεννηματά έδωσαν στελέχη και φίλοι του κόμματος και υποψήφιοι βουλευτές με το ΚΙΝΑΛ σε Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης.

omilia3.jpg