Δημήτρης Κουτσούμπας: Η καλύτερη σφήνα στο δικομματικό παιχνίδι, είναι ένα ισχυρό ΚΚΕ

|
THESTIVAL TEAM

Στις επικείμενες εθνικές εκλογές, την τουρκική προκλητικότητα καθώς και στο ρόλο του λαού, αναφέρθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε πως «Τα μέτρα που θα πάρει η νέα κυβέρνηση είναι ήδη δρομολογημένα, προαποφασισμένα και συμφωνημένα πάνω στα προηγούμενα μνημόνια, κυρίως στο τρίτο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους υπόλοιπους, στις δεσμεύσεις της μεταμνημονιακής εποχής -ματωμένα πλεονάσματα ως το 2060, αυστηρή εποπτεία και η πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη-μέλη ανεξαρτήτως μνημονίων- και είναι πάσης φύσεως προνόμια στο μεγάλο κεφαλαιο».

Παράλληλα και αναφορικά με το ρόλο που διαδραματίζει ο λαός, τόνισε πως το ΚΚΕ είναι η λύση στο παιχνίδι που παίζεται στο δικομματικό παιχνίδι, επισημαίνοντας πως «Η καλύτερη σφήνα σε αυτό το δικομματικό-διπολικό παιχνιδι που παίζεται πάρα πολλά χρόνια είναι ένα ισχυρό ΚΚΕ, αυτό θα καθορίσει και τη διαφορά»

Ο κ. Κουτσούμπας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους ανθρώπους που έχουν ενταχθεί και στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ -εκτιμώντας τη συνέπειά του, την επιβεβαίωση όσων έλεγε και την προοπτική που δίνει- και προέρχονται από άλλους χώρους, ενώ σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ  επεσήμανε πως «με την πολιτική του, έστειλε πάνω από ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές στη ΝΔ, και δικαίωσε τις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έρχονται σήμερα να εμφανίζονται ως δικαιωμένοι που δεν είναι. Διότι έχουν αντίστοιχη πολιτική και με όποιες διαφοροποιήσεις κι αν εμφανίζονται προεκλογικά στην ίδια ρότα θα βαδίσουν».

Από τη συνέντευξη του γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, δεν έλειψαν οι αναφορές και για το Γιάνη Βαρουφάκη «που θέλει να μπει στη Βουλή για να κολλήσει ως τσόντα σε ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ και να κάνει τα ίδια, καθώς τον γνωρίσαμε ως υπουργό Οικονομικών, γνωστός στην ελληνική κοινωνία ως άνθρωπος του Σόρος, έφερε το τρίτο μνημόνιο, προετοιμάζοντάς το, το πρώτο εξάμηνο (του 2015)», ενώ φανερή ήταν η ανησυχία του και αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα, υπογραμμίζοντας πως «μας φοβίζει θερμό επεισόδιο».

«Μου προξενεί εντύπωση η χθεσινή δήλωσή του πρωθυπουργού, μάλλον λεκτικό ατόπημα θα ήταν, ότι τέτοιες ωμές παραβιάσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων, αν ξεπεράσουν κάποια όρια, θα απαντηθούν πιο δυναμικά. Το ζήτημα είναι ότι αποδέχεται ο κ. Τσίπρας τις μέχρι σήμερα παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων με αυτήν τη διατύπωση. Θέλω να πιστεύω ότι ξέφυγε και το είπε αν και γενικότερα ο εφησυχασμός και η ανοχή δεν σημαίνουν ψυχραιμία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, «λόγια του αέρα» και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Τουρκία να «κάνει κάτι» ανοιχτά του Καστελόριζου, ενώ στην ερώτηση για το πώς πρέπει να αντιδράσει η Ελλάδα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, απάντησε: «Νομίζω έχει αποφασίσει το ΚΥΣΕΑ γι’ αυτό».

«Το θέμα είναι τι ακολουθεί. Μπορεί να υπάρχει πολεμική εμπλοκή, η οποία σταματά με διαπραγματεύσεις. Αλλά η διαπραγμάτευση σε αυτούς τους διεθνείς οργανισμούς με αυτούς τους αρνητικούς συσχετισμούς σήμερα και με τις μεγάλες δυνάμεις αλλά και τις περιφερειακές να έχουν τα δικά τους συμφέροντα δεν θα είναι προς όφελος των λαών, ούτε των κυριαρχικών δικαιωμάτων του ελληνικού και του κυπριακού λαού», επεσήμανε στις δηλώσεις του ο γ.γ.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.