Για την τουρκική προκλητικότητα, τη στάση Ευρωπαίων και Αμερικανών απέναντι στην Ελλάδα μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. 

Ο ίδιος αρχικά ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να έχει ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και σημείωσε: «Η εξωτερική πολιτική θέλει συναίνεση. Η κυβέρνηση δεν έχει μαζί της τα υπόλοιπα κόμματα, επομένως είναι εξασθενημένη. Θα έπρεπε να έχουν ενημερωθεί οι πολιτικοί αρχηγοί».

Συνεχίζοντας, ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε: «Η Τουρκία είναι μεγάλη περιφερειακή δύναμη. Είναι ο δεύτερος στρατός στο ΝΑΤΟ. Η δε συμπαράσταση που μας δίνουν οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι είναι μηδαμινή. Πιστεύω θα μείνουν στα λόγια. Ποτέ οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί δεν στάθηκαν δίπλα στην Ελλάδα,παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν πάντα πιστή σύμμαχος. Η Τουρκία, αντίθετα, σπάνια πολέμησε. Η Τουρκία πάντα διάλεγε να δραπετεύει. Είναι πολυπληθής χώρα, όμως. Είναι μεγάλη αγορά και το εκμεταλλεύεται. Και θα δείτε, θα πάρει και τα F-35 και τους ρωσικούς πυραύλους».

«Επειδή υποχωρεί ο Τσίπρας και πιστεύω ότι θα υποχωρεί και ο Μητσοτάκης, επειδή η Ελλάδα διαλέγει τον δρόμο των υποχωρήσεων, δεν ανησυχώ. Δεν είναι, όμως, λύση να υποχωρείς», απάντησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ερωτώμενος αν ανησυχεί για «θερμό» επεισόδιο.

Ο κ. Λεβέντης, στη συνέχεια, μίλησε για τις εκλογές, εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και απάντησε αν θα έμπαινε σε μία κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε επίσης στον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Κυριάκο Βελόπουλο. «Είναι ντροπή για τη χώρα να είναι αυτά τα κόμματα στη Βουλή και να μην είναι η Ένωση Κεντρώων», σημείωσε.