"Όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες είναι απόλυτα ασφαλείς", τόνισε σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος αναφέρθηκε και σε επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία αν επιβεβαιωθεί ότι έκανε γεώτρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Υπογράμμισε επίσης πως η τουρκική προκλητικότητα και η παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου από την πλευρά τους δεν αποτελεί ένδειξη ισχύος αλλά ένδειξη αδυναμίας.

"Η Ελλάδα είναι μια χώρα ισχυρή", ανέφερε επίσης και σημείωσε πως το τελευταίο διάστημα η χώρα έχει διαμορφώσει διεθνείς συμμαχίες και ερείσματα τόσο ισχυρά όσο ποτέ άλλοτε.

Αναφερόμενος στην επικοινωνία του με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, είπε πως συζήτησαν τη διαμόρφωση κοινής πολιτικής απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και τόνισε ότι Ελλάδα και Κύπρος από κοινού θα θέσουν το θέμα της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. και θα ζητήσουν κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας, εάν αποδειχθεί πως έχει γίνει γεώτρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

"Είχα συνομιλία με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη για να διαμορφώσουμε από κοινού τα βήματα Ελλάδας και Κύπρου μέσα στο πλαίσιο της Ε.Ε. και συμφωνήσαμε να κινηθούμε ώς να προετοιμαστούμε την επόμενη εβδομάδα, εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. Έτσι ώστε να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις, ακόμα και κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, εάν επιβεβαιωθεί ότι έχει γίνει γεώτρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ", ανέφερε σχετικά ο κ. Τσίπρας.

"Όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, κράτους-μέλους της ΕΕ, και όποιος παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο στην περιοχή, να γνωρίζει πως θα έχει συνέπειες", διαμήνυσε ακόμα ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Δείτε τα όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας: