Μεγάλη νίκη με διαφορά που αγγίζει τις 9,5 μονάδες πέτυχε η Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές, αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να ανακοινώσει πρόωρες εκλογές.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα η Νέα Δημοκρατία εκλέγει 7 ευρωβουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 6, το ΚΙΝΑΛ 2, το ΚΚΕ 2, η Χρυσή Αυγή 2 και το ΜεΡΑ25 με καταμετρημένο το 76,88% εκλέγει έναν ευρωβουλευτή καθώς παραμένει οριακά 3,04% πάνω από το όριο που του εξασφαλίζει μια θέση.

Πρώτος σε ψήφους τόσο στη ΝΔ, όσο και γενικά στους υποψηφίους ευρωβουλευτές είναι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος με 218.360 ψήφους.

Ειδικότερα με ενσωματωμένο το 35,03% των «σταυρών» από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγονται οι Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Μαρία Σπυράκη, Μανώλης Κεφαλογιάνννης, η Άννα- Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Γιώργος Κύρτσος.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι έξι ευρωβουλευτές είναι οι Δημήτρης Παπαδημούλης, Έλενα Κουντουρά, Κώστας Αρβανίτης, Στέλιος Κούλογλου, Αλέξανδρος Γεωργούλης και Πέτρος Κόκκαλης.

Στο Κίνημα Αλλαγής οι δύο έδρες φαίνεται ότι καταλήγουν σε Νίκο Ανδρουλάκη και Εύα Καϊλή.

Στο ΚΚΕ το προβάδισμα για τις δύο θέσεις ευρωβουλευτών έχουν οι Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος.

Από τη Χρυσή Αυγή προηγούνται οι Γιάννης Λαγός και Θανάσης Κωνσταντίνου.

Στην Ελληνική Λύση την έδρα κερδίζει με μεγάλη διαφορά ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Στο ΜεΡΑ25, το οποίο βάσει της εκτίμησης της Singular Logic οριακά δεν θα εκλέξει ευρωβουλευτή, το προβάδισμα έχει η Σοφία Σακοράφα.