"Την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας. Αποφασίζουμε με ποιο σχέδιο θα κινηθεί η χώρα στο μεταμνημονιακό ξέφωτο", τόνισε κατά την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στην Πλατεία Συντάγματος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Όπως τόνισε κατά την ομιλία του ο κ. Τσίπρας, οι πολίτες θα κληθούν την Κυριακή να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχιστούν τα θετικά μέτρα για εκείνους. "Εμείς λοιπόν τη Κυριακή δε ζητάμε απλά την εμπιστοσύνη ή την επιδοκιμασία του ελληνικού λαού για όσα καταφέραμε, αλλά ζητάμε την εμπιστοσύνη στο σχέδιο και στα μέτρα ελάφρυνσης που εφαρμόσαμε και σε όσα αναγγείλαμε, τη δύναμη για να μη μπορέσει κανείς να μας εκβιάσει, να μη μπορέσει κανείς να μας τα πάρει πίσω", σημείωσε χαρακτηριστικά".

Παράλληλα επιτέθηκε στη ΝΔ και τον πρόεδρό της, Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως έχει "σχέδιο επιστροφής των μνημονιακών πολιτικών, "που αδικεί κατάφωρα τους πολλούς και ευνοεί σκανδαλωδώς τις ελίτ".

"Σχέδιο που διαπνέεται "από τη φιλοσοφία της ρήσης που είπε πριν δυο χρόνια στη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης, ότι «η κοινωνική αδικία είναι φυσικό φαινόμενο»" και που αν ήταν ταινία, όπως είπε, θα είχε τίτλο: "Το ΔΝΤ ξανάρχεται" με "σκηνοθέτη τον μαθητή του κου Σόιμπλε, τον Βαυαρό χριστιανοκοινωνιστή και γνωστό ανθέλληνα κο Βέμπερ, που τον θέλει και για πρόεδρο της Κομισιόν"., πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

"Κάνανε μεγάλο σφάλμα όσοι υποτίμησαν τη νοημοσύνη αυτού του λαού, όσοι προεξοφλήσανε ότι θα παραδοθεί στις ορέξεις τους", είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για το μέγεθος των συγκεντρώσεων που είχε στις περιοδείες του ανά τη χώρα τονίζοντας πως αυτές τις μέρες εκείνοι "παίρνουν την απάντηση τους, όπως και το 15, έτσι και σήμερα".

Αναφερόμενος στη θητεία της κυβέρνησής του είπε πως "το μεγαλύτερο κατόρθωμα ήταν όταν μέσα στα μνημόνια και τη δημοσιονομική ασφυξία καταφέραμε να βρούμε τους πόρους για να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση και να μην αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας αβοήθητο" και τόνισε πως "τώρα μπορούμε πια να είμαστε εμείς αυτοί που θα ορίζουμε το μέλλον μας και να κυβερνάμε με βάση τις δικές μας προτεραιότητες και όχι τις υποδείξεις των δανειστών και τώρα έχουμε τη δύναμη να στηρίξουμε, με δημοσιονομική ασφάλεια τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία".