Επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη ΝΔ εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας αργά το απόγευμα της Πέμπτης, στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Κουτσούμπας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι το κυβερνών κόμμα έχει αποδεχτεί τον ρόλο του «μεντεσέ, αλλά ο λαός μας μόνο ένα ρόλο μπορεί να αποδεχτεί: του πρωταγωνιστή. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να γίνει πρωταγωνιστής στην απόκρουση αυτών των σχεδιασμών ειδικά εδώ στη Θεσσαλονίκη, όπως αποδείχτηκε και 20 χρόνια πριν», σημείωσε ο ίδιος.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ κάλεσε όλους του πολίτες να προσφύγουν στις κάλπες και να στείλουν το ηχηρό μήνυμα της αλλαγής, χαρακτηρίζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ως «μια πολιτική που χειροτέρευσε ακόμη πιο πολύ τις συνθήκες ζωής του λαού».

KOYTSOYMPASKOSMO.jpg

«Γι’ αυτό τώρα, στις κάλπες που θα στηθούν, μπορούν να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά με τα ψηφοδέλτια της αντεπίθεσης. Τα ψηφοδέλτια που μπορούν να κάνουν την ουσιαστική διαφορά. Αυτά που στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα. Που τιμωρούν αποτελεσματικά όσους μας έφεραν ως εδώ. Που γράφουν με μεγάλα γράμματα ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, “Λαϊκή Συσπείρωση” στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Γιατί κάθε ψήφος στο ΚΚΕ μετατρέπεται σε δύναμη και οργάνωση του αγώνα για να βάλουμε ένα τέρμα», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τις «κοκορομαχίες», όπως τις χαρακτήρισε, μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και τις ΝΔ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ότι τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορούν να κρυφτούν από την πραγματικότητα.

«Από τη μια κ. Μητσοτάκης, αντιλαμβανόμενος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του έχει πάρει την "μπουκιά απ’ το στόμα", υπερθεματίζει σε αντιλαϊκά μέτρα, προκειμένου να γίνει αυτός ο εκλεκτός του κεφαλαίου. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται έκπληκτος με τις προτάσεις της ΝΔ, ενώ στην πραγματικότητα η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σε μια σειρά κλάδους, που σημαίνει 7ήμερη εργασία, έχει τη δική του αποφασιστική σφραγίδα. Δεν μπορεί κανείς πια να τους πιστέψει».

Έπειτα, ο ΓΓ του ΚΚΕ επανέλαβε τις προειδοποιήσεις του κόμματός του σχετικά «εμπλοκή» ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στα θέματα γεωστρατηγικής αναβάθμισης αλλά και για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, με τις γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ από τον «Πορθητή».

Όσον αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι το ΚΚΕ «ήταν το μοναδικό κόμμα που αποκάλυψε καθαρά στο λαό τον πραγματικό χαρακτήρα της συμφωνίας των Πρεσπών. Η συμφωνία των Πρεσπών είναι ΝΑΤΟική γι' αυτό έχει σπέρματα αλυτρωτισμού, όπως είναι αυτά τα περί "μακεδονικής γλώσσας" και "μακεδονικού έθνους". Είναι τουλάχιστον προκλητικό, ο ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάζει σαν εγγυητή της ειρήνης, το ΝΑΤΟ, αυτόν τον δολοφονικό οργανισμό. Ο λαός της Θεσσαλονίκης ξέρει πολύ καλά ότι το ΝΑΤΟ έχει σακατέψει τους λαούς των Βαλκανίων, δυο φορές τα τελευταία 30 χρόνια».

KOYTSOYMPASMPROSTA.jpg

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αναβαθμίζει τη θέση του λαού και των εργαζομένων της Βόρειας Ελλάδας αλλά αναβαθμίζει τα κέρδη κάποιων Ελλήνων επιχειρηματιών που θα κάνουν μπίζνες, όπως είπε, στην περιοχή.

Αμέσως μετά, ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στα σποτάκια του κυβερνώντος κόμματος για τις Ευρωεκλογές και ανέφερε πως «στο προεκλογικό σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ φιγουράρει ο δικτάτορας Μεταξάς και αναγκάστηκαν να το αποσύρουν άρον-αρον, μετά την κατακραυγή του κόσμου. Αλήθεια τι σχέση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας, με τον Βελουχιώτη, τον Ζαχαριάδη, τον Μπελογιάννη, τον Πλουμπίδη, το ΔΣΕ, το Γρηγόρη Λαμπράκη; Στο επόμενο σποτάκι τους, τους προτείνουμε να βάλουν τον Αμερικάνο πρέσβη, γιατί με αυτόν όντως έχουν σχέση και μάλιστα πολύ στενή...Και γι’ αυτή την στενή σχέση με την ελληνική κυβέρνηση μιλάει, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, ο Πάιατ».

Ο ίδιος αναφέρθηκε μάλιστα και τον κλάδο της οικονομίας και υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι: «οι κλάδοι στους οποίους δίνεται προτεραιότητα είναι η Ενέργεια, όπου στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας, προωθείται η δημιουργία αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων, με ισχυρές επιδοτήσεις και διασφάλιση τιμών παραγωγής, που εξασφαλίζουν κερδοφορία μόνο των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι ορεινοί όγκοι γίνονται βορά των αιολικών πάρκων, αλλοιώνεται το φυσικό περιβάλλον, η χλωρίδα και η πανίδα της περιοχής. Δημιουργούνται πρόσθετοι κίνδυνοι για πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ τα φωτοβολταϊκά τοποθετούνται σε γη υψηλής παραγωγικότητας και σε βάρος της αγροτικής παραγωγής. Γι’ αυτό λέμε ότι, το μεγάλο ενεργειακό έργο του αγωγού ΤΑΡ στην περιοχή, ούτε το πρόβλημα της ανεργίας έλυσε, ούτε το πρόβλημα της φθηνής ενέργειας και θέρμανσης φυσικά. Ενώ οι θέσεις εργασίας που δόθηκαν ήταν με χαμηλούς μισθούς και εξοντωτικά ωράρια», τόνισε και συμπλήρωσε:

«Η μεγάλη επένδυση της Ελντοράντο στη Χαλκιδική, και περιβαλλοντική καταστροφή δημιουργεί, αλλά και πραγματοποιείται με εντατική εκμετάλλευση των εργαζόμενων στα ορυχεία. Η επένδυση των ΕΛΠΕ στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, γίνεται με βαρύ τίμημα την υγεία και τους όρους διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής, λόγω της αφόρητης δυσοσμίας», δήλωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ.

Έπειτα, κάλεσε για ακόμα μια φορά τους πολίτες να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους επιλέγοντας το ΚΚΕ.

«Στις 26 Μάη, τους τιμωρούμε και στέλνουμε μήνυμα ελπίδας και αντεπίθεσης. Περνάμε απέναντι! Απέναντι από την ΕΕ, το σύστημα, τα κόμματά τους! Στις εκλογές της 26ης Μάη ο λαός, οι εργαζόμενοι, η νεολαία της χώρας, έχουν όλους τους παραπάνω -και πολλούς ακόμα- λόγους να πάνε σε όλες τις κάλπες με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο χέρι», σημείωσε ο κ. Κουστούμπας.

KOYTSOYNPASMEGALOPLANO.jpg

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ο Δημήτρης Κουτσούμπας δεσμεύτηκε να μείνει στο πλευρό του οργανωμένου ποντιακού χώρου για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας.

«Μαζί με τον λαό και τη νεολαία της πόλης να υψώσουμε φραγμό και να καταδικάσουμε κάθε προσπάθεια αναβίωσης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας», είπε.

Τέλος, ο ίδιος χρησιμοποίησε μια ποντιακή φράση φωτογραφίζοντας την κυβέρνηση αλλά και την πολιτική που ακολουθεί το διάστημα που βρίσκεται στην εξουσία.

«Οι Πόντιοι λένε: “στόματα πασσέα φαϊα αχαράτσοτα” που πάει να πει: “όπου ακούς παχιά λόγια, να περιμένεις φαγητό άνοστο”».

Δείτε αποσπάσματα απο την ομιλία του κ. Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη: