Κάλεσμα στους πολίτες να δώσουν ηχηρό μήνυμα τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό στις προσεχείς εκλογές στηρίζοντας τη Νέα Δημοκρατία απηύθυνε από τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο εκδήλωσης της ΝΔ στο Ολύμπιον για τις ευρωεκλογές, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκινώντας την ομιλία του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, αποκαλώντας τον «πρόεδρο της καρδιάς μου».

Ανέφερε μάλιστα πως σε κάθε ομιλία που βλέπει τον κ. Καραμανλή, νιώθει σαν να είναι ο γραμματέας του κόμματος.

Κατά την ομιλία του, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ τόνισε την ανάγκη η χώρα να βγει από την κρίση, στην οποία όπως σημείωσε βρίσκεται δέκα χρόνια, και υπογράμμισε πως αν το 2009 οι πολιτικές δυνάμεις είχαν ακολουθήσει τις προτάσεις του Κώστα Καραμανλή στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, δηλαδή το πάγωμα προσλήψεων, μισθών και συντάξεων για δύο χρόνια, τότε η έξοδος από την κρίση θα ερχόταν πιο γρήγορα.

«Το λάθος των πολιτών ήταν ότι πίστεψαν στον Παπανδρέου ότι “λεφτά υπάρχουν”», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η πορεία της χώρας θα ήταν διαφορετική αν το 2009 οι πολίτες είχαν ψηφίσει Καραμανλή και το 2015 δεν είχαν ψηφίσει Τσίπρα», τόνισε ακόμα και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν τη ΝΔ:

«Σε αυτές τις εκλογές να μην γίνει το ίδιο λάθος. Οι πολίτες να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία. Δεν έχουμε περιθώριο για το ίδιο λάθος».

Εξαπέλυσε επίσης σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα έγιναν στην πρώτη θητεία της το 2015, λέγοντας πως αυτά που ήθελε να κάνει τότε ο πρωθυπουργός, όπως το σκίσιμο των μνημονίων όπως χαρακτηριστικά είπε, ήταν αδύνατον να γίνουν και σημείωσε πως το πρώτο εξάμηνο του ΣΥΡΙΖΑ κόστισε στη χώρα 100 δις.

Αναφερόμενος για τους μήνες που ο ίδιος ήταν πρόεδρος του κόμματος αλλά και το ότι η ΝΔ ψήφισε τη συμφωνία που τελικά έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Αύγουστο του 2015, τόνισε, απαντώντας στους επικριτές, πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έβαλε πλάτη στον Τσίπρα αλλά για την Ελλάδα, για τους Έλληνες και για το ευρώ.

Πρόσθεσε ακόμα πως η ΝΔ ψήφισε συμφωνία και στόχους, όχι μέτρα και κατηγόρησε την κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί.

Μιλώντας στην εκδήλωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να βελτιωθούν οι συνθήκες για αυτούς που έμειναν εδώ, προκειμένου να επιστρέψουν και όλοι εκείνοι που έφυγαν από τη χώρα στα χρόνια της κρίσης.

Κάλεσε δε τους ψηφοφόρους της «γαλάζιας παράταξης» να συστρατευθούν και να στείλουν με την ψήφο τους τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση.

«Η Νέα Δημοκρατία σήμερα είναι πιο ενωμένη από ποτέ» τόνισε με το κοινό να ξεσπά σε χειροκρότημα.

Εν συνεχεία, εξέφρασε τη διαφωνία του με τη Συμφωνία των Πρεσπών και διαμήνυσε πως αν εκλεγεί ευρωβουλευτής, θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να διορθώσει τις κακές συνέπειές της, ενώ δεν απέκλεισε ακόμη και την περίπτωση να ασκήσει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ.

Εκτίμησε μάλιστα πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις και τόνισε πως αν η ΝΔ λάβει υψηλά ποσοστά και έχει μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να προκηρύξει άμεσα εθνικές εκλογές.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, υποψήφιοι ευρωβουλευτές και στελέχη του κόμματος.

Επίσης στην εκδήλωση της ΝΔ το «παρών» έδωσε και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη στήριξη του κόμματος, Νίκος Ταχιάος, ο οποίος μπήκε στην αίθουσα όταν στο βήμα ήταν ο κ. Μεϊμαράκης, καθώς πριν βρισκόταν σε τηλεοπτικό debate.

Ο κ. Ταχιάος καταχειροκροτήθηκε από το κοινό ενώ είχε θερμό χαιρετισμό με τον Κώστα Καραμανλή.

nd.jpg

nd3.jpg

nd2.jpg