“Δεν είναι οικονομολόγος, αλλά έχει ταλέντο για το ακατόρθωτο”

|
THESTIVAL TEAM

“Ταλέντο για το ακατόρθωτο”. Με τον τίτλο αυτό ο δημοσιογράφος Kai Strittmatter της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung σκιαγραφεί την πολιτική προσωπικότητα του Θεσαλονικιού υπουργού, που πήρε στα χέρια του τη διάσωση της Οικονομίας της Ελλάδας, του Ευάγγελου Βενιζέλου…

“Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν είναι οικονομολόγος”, γράφει ο Γερμανός δημοσιογράφος, “είναι όμως ειδικός σε δύσκολες υποθέσεις. Βρίσκεται τώρα στην πρώτη γραμμή. Εκεί όπου πάντα ήθελε να είναι. Ο άνδρας με τη μεγάλη ρητορική δεινότητα και την οξυδέρκεια αισθανόταν στη δεύτερη γραμμή τις περισσότερες φορές υποβαθμισμένος. Άραγε θα μετανιώσει σύντομα;”.
Στη συνέχεια του άρθρου καταγράφονται όσα συνέβησαν και ταλαιπώρησαν τον προκάτοχό του, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ενώ παρουσιάζονται τα πολιτικά χαρίσματα του Ευάγγελου Βενιζέλου, ώστε να δοθεί απάντηση στο ερώτημα γιατί τον εμπιστεύτηκε ο πρωθυπουργός για ν ασωθεί.
Γίνεται μάλιστα στο σχετικό δημοσίευμα ειδική αναφορά στη «συγκατοίκηση» Παπανδρέου-Βενιζέλου. “Είναι μια ασυνήθιστη ομάδα”, λέει ο Γερμανός δημοσιογράφος, “ο εξωστρεφής πρωθυπουργός, γόνος μιας πολιτικής δυναστείας και ο ευτραφής υπουργός, γιός δικηγόρου από τη Θεσσαλονίκη”.
Ο Kai Strittmatter καταγράφει την πολιτική διαδρομή του Ευάγγελου Βενιζέλου, από την υπεράσπιση του Ανδρέα Παπανδρέου ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και στο τέλος του άρθρου αναφέρεται στα σενάρια διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ. “Παρατηρητές βλέπουν στο πρόσωπο του Βενιζέλου”, αναφέρει χαρακτηριστικά, “τον διάδοχο ενός ολοένα και περισσότερο καταπονημένου Παπανδρέου, τον επόμενο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Όμως για να πραγματοποιηθεί αυτό, πρέπει πρώτα να κερδηθεί η μάχη”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.