Για διαστρέβλωση των όσων είπε αναφορικά με την υπόθεση του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης

«Έκανα πολιτική κριτική» είπε ο μιλώντας στους δημοσιογράφους από το περιστύλιο της Βουλής ο κ. Πολάκης και πρόσθεσε πως οι δηλώσεις του «διαστρεβλώθηκαν».

«Ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος το οποίο υπηρετούμε και χτίζουμε, οφείλει να θεσμοθετεί κοινωνικά μέτρα υπέρ των ατόμων με αναπηρία. Αυτό δημιουργεί την κοινωνία των ίσων ευκαιριών. Άρα, το ερώτημα που προκύπτει προς την ΝΔ και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή κύριο Κυμπουρόπουλο, είναι, αν τα θετικά μέτρα, όπως είναι τα μόρια, τα επιδόματα, οι ειδικές διαδικασίες για την πρόσληψη και άλλες ανακουφιστικές διατάξεις, αν αυτά τα θεωρούν "χάρες" που θέλουν να τα καταργήσουν ή αν είναι η ουσία της κοινωνικής πολιτικής, που υπηρετεί ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, που συμβάλει στην άρση των διακρίσεων», ανέφερε στις δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους και συνέχισε λέγοντας:

«Εγώ διατύπωσα μία πολιτική κριτική, σε μία δήλωση, η οποία, έλεγε κάποια πράγματα, από την στιγμή που, ορθώς κάνει ο κύριος Κυμπουρόπουλος και εκτίθεται στο πολιτικό πεδίο. Το ερώτημα είναι αυτό που διατύπωσα πριν: Αυτά τα θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων, τα θεωρούν "χάρες" που θέλουν να καταργήσουν».

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για το εάν νιώθει την ανάγκη να ανασκευάσει τις δηλώσεις του, ο ίδιος είπε: «Νομίζω απάντησα πολύ ειλικρινώς».