Την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα προχωρήσει στην κίνηση αυτή μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Πολάκης κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

"Ο ανεκδιήγητος υπουργός της κυβέρνησής σας, Παύλος Πολάκης επιτέθηκε με χυδαίο τρόπο στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Τον κατηγόρησε ανοικτά γιατί έκανε χρήση του νόμου για τα άτομα με ειδικές ανάγκες για να διοριστεί στο ΕΣΥ και άφησε απαράδεκτα υπονοούμενα για έναν άνθρωπο του οποίου η προσωπική διαδρομή αποτελεί παράδειγμα για μίμηση προς όλους μας", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και πρόσθεσε:

"Έτσι αντιλαμβάνεστε μια κοινότητα ισότητας και ευκαιριών; Ντροπή σας που τον στηρίζετε σιωπηλά. Ως εδώ λοιπόν κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Υπάρχουν στιγμές που η σταγόνα ξεχειλίζει το ποτήρι. Για μένα είναι ένα ζήτημα που ξεπερνά τα στενά όρια της πολιτική. Είναι ένα ζήτημα αξιοπρέπειας και ήθους στον δημόσιο διάλογο. Αυτό είναι το μεγαλύτερο διακύβευμα των επόμενων εκλογών. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Δεν ανεχόμαστε την στάση του κ. Πολάκη".

"Ντιμπέιτ δεν ήθελες κύριε Τσίπρα; Θα το έχεις εδώ στη Βουλή και πάρε τον Πολάκη αγκαλιά", είπε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας αναμένεται να κατατεθεί μετά το Πάσχα.