«Ο αριθμός αυτών που διοργανώνουν αντισυγκεντρώσεις με υβριστικά συνθήματα «προδότες, αλήτες, πολιτικοί» συρρικνώνεται και δεν εκπροσωπεί τις τοπικές κοινωνίες», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι «ολοένα και περισσότερο αυτοί που διαφωνούν ή έχουν επιφυλάξεις για την συμφωνία των Πρεσπών αλλά σέβονται την Δημοκρατία και αγαπούν την πατρίδα παίρνουν αποστάσεις από τα πολιτικά εγγόνια του Χίτλερ και του Μουσολίνι», με αφορμή τις αποδοκιμασίες που δέχτηκε ο ίδιος καθώς και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μουζάλας και Στέργιος Καλπάκης στη Δράμα από ομάδα ατόμων, που διαδήλωναν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Δεν μπορεί όταν βρίζουν τον Παππά να είναι αγανακτισμένοι πολίτες και όταν βρίζουν τον Μητσοτάκη να είναι Χρυσαυγίτες», πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης.

«Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι καθώς καταλαγιάζει η συναισθηματική προσέγγιση του θέματος και περιορίζεται και η παραπληροφόρηση καταλαβαίνουν ότι είναι πιο καλό για την πατρίδα να επιτηρούν τον εναέριο χώρο της γείτονος χώρας ελληνικά μαχητικά και όχι μαχητικά του Ερντογάν, καταλαβαίνουν ότι είναι καλύτερο για την πατρίδα να έχουμε στα Βόρεια Σύνορά μας μια χώρα που ονομάζεται βόρεια Μακεδονίας αντί σκέτο Μακεδονία», σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης κάνοντας λόγο για οφέλη, που θα προκύψουν από την Συμφωνία των Πρεσπών.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι επιχειρηματίες έχουν καταλάβει τα οφέλη που προκύψουν από την Συμφωνία των Πρεσπών «Με εξαίρεση του γνωστού κ. Ζορπιδη ο οποίος κατά τα άλλα  έχει βγάλει πολλά λεφτά οργανώνοντας εκδρομές στα Σκόπια όλα τα προηγούμενα χρόνια».

«Να διαψεύσουμε αυτούς που μιλάνε για διψήφιο προβάδισμα υπέρ της Νέας δημοκρατία»

Το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατίας θα έχει διψήφιο προβάδισμα στις ευρωεκλογές απέκλεισε ο κ. Παπαδημούλης.  «Δεν πιστεύω ότι το σενάριο έχει την παραμικρή πιθανότητα να γίνει πράξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο ίδιος εκτίμησε ότι το ενδιαφέρον των πολιτών για τις ευρωεκλογές ανεβαίνει συνεχώς. «Δεν βλέπω κλίμα χαλαρής ψήφου. Θα ψηφίσουμε κάτι άλλο αυτή τη φορά. Αυτές οι ευρωεκλογές είναι παρά πολύ σημαντικές για το μέλλον τη Ευρώπη για τη θέση της Ελλάδας στη Ευρώπη. Το σκαλοπάτι για τις εθνικές εκλογές. Οι επόμενες ευρωεκλογές θα είναι οι πιο πολιτικές και πιο πολωτικές στην ιστορία των ευρωεκλογών στην Ελλάδα. Το ποσοστό που θα αθροίσουν ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και η Νέα Δημοκρατία θα είναι αρκετά πιο ψηλά από το 49% που άθροισαν τα δύο κόμματα το 2014».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θέλησε να στείλει ένα μήνυμα λέγοντας ότι  η εκλογή Βέμπερ στη προεδρεία της Κομισιόν είναι κακή για την Ευρώπη και εφιαλτική για την Ελλάδα. «Είναι ποιο δεξιός από τον Σόιμπλε. Ήταν υπέρ του Grexit. Βέμπερ σημαίνει περικοπές στα κονδύλια. Το εθνικό μας συμφέρον είναι μα μην βγει ο Βεμπερ», υπογράμμισε.  

«Η εντύπωση που έχω τις τελευταίες δυο εβδομάδες είναι μαζί με την ανοδική δυναμική έχει ενισχυθεί μια δυναμική συσπείρωσης και ανοδικής τάσης και για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ προοδευτική συμμαχία», ανέφερε ο ίδιος.  

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι «όταν ένας άνθρωπος ο οποίος είναι ιδιοκτήτης των μισών μέσων μαζική ενημέρωσης της Ελλάδας και είναι πρόεδρος μια μεγάλης ομάδας αποκαλεί μια εκλεγμένη κυβέρνηση χούντα αυτό και μόνο θα έπρεπε να προκαλεί την αντίδραση όλων των κομμάτων του δημοκρατικού φάσματος. Το γεγονός ότι ο ίδιος επιτίθεται τόσο σφοδρά δίνοντας γραμμή στη Νέα δημοκρατία αποτελεί επιβεβαίωση ότι και ίδιος θεωρεί ανεπαρκή τον επικεφαλής της ΝΔ».