Την ικανοποίησή τους για την εντατικοποίηση της συνεργασίας και την ανοδική πορεία που σημειώνουν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, εξέφρασαν ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Τέρενς Κουίκ και ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Στη διάρκεια της συνάντησης στα Σκόπια εκτιμήθηκε από κοινού ότι «η ιστορική επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια και οι υπογραφείσες συμφωνίες αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της συνεργασίας, ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα και τη διασυνοριακή σύνδεση», σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της γειτονικής χώρας.

Ο κ. Ντιμιτρόφ, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη της Ελλάδας σχετικά με «τη φιλοδοξία της Βόρειας Μακεδονίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ» και τόνισε ότι «με αμοιβαία εμπιστοσύνη και θέληση μπορούν να επιλυθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τις δύο χώρες».

Στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψής του στα Σκόπια, ο Τ. Κουίκ έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, ενώ συναντήθηκε και με τον υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου, αρμόδιο για θέματα Διασποράς, Έντμοντ Αντέμι, και με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Αντρέι Ζερνόφσκι.

Όπως δήλωσε ο κ. Κουίκ, στη διάρκεια των συναντήσεων αυτών συζητήθηκαν οι πρόσφατες καίριες εξελίξεις στις σχέσεις των δύο χωρών, καθώς επίσης και η συνολική εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, στην οποία αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία.

«Η σημερινή επίσκεψη είναι μία επιπρόσθετη ένδειξη ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν εισέλθει σε μία νέα, πολύ θετική και παραγωγική περίοδο» ανέφερε ο κ. Κουίκ.

Σημείωσε ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας στα Σκόπια στις 2 Απριλίου και η διεξαγωγή του Πρώτου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας αποτελούν εξελίξεις-ορόσημα για τις σχέσεις σε διμερές επίπεδο, καθώς επίσης και ισχυρό μήνυμα φιλίας και συνεργασίας.

«Το συνολικό Σχέδιο Δράσης, το οποίο υπεγράφη από τους δύο πρωθυπουργούς, είναι ένας "Οδικός Χάρτης" για την εξέλιξη των πολιτικών σχέσεων και της οικονομικής εταιρικής σχέσης μας. Θα ήθελα να επισημάνω ότι η προοδευτική διεύρυνση και εμβάθυνση της οικονομικής εταιρικής σχέσης μας και τα εν εξελίξει πρότζεκτ στον τομέα της διασυνδεσιμότητας θα δημιουργήσουν πολύ αναγκαίες δουλειές και εισοδήματα, ειδικά για τους νέους» πρόσθεσε ο Τέρενς Κουίκ.