Η κα Ξεπαπαδέα ενήργησε και νόμιμα και ηθικά υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος καλύπτοντας πλήρως την Γενική Γραμματέα Διαφθοράς κατά την διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ, Χάρη Θεοχάρη.

"Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν", τόνισε ο υπουργός, ενώ παρούσα στη συζήτηση ήταν και η ίδια η κα Ξεπαπαδέα η οποία κάθονταν ακριβώς πίσω από τον κ. Παπαγγελόπουλο στα υπουργικά έδρανα και τον τροφοδοτούσε με διάφορα χαρτιά κατά τη διάρκεια της απάντησής.

"Περιστασιακή η σχέση της κα Ξεπαπαδέα με τον κ. Αρτεμίου" τόνισε ο υπουργός. "Η κα Ξεπαπαδέα ενήργησε απολύτως σύννομα", είπε ο Δ. Παπαγγελόπουλος.

"Για να δούμε αν οι ενέργειές της ήταν και ηθικές εκτός από νόμιμες; Ανέλαβε λοιπόν μια εταιρεία με ιατρικά μηχανήματα με πολύ μεγάλο κύκλο εργασιών, η οποία δεν είναι οφσόρ όπως γράφεται, αλλά ΕΠΕ. Νόμιμος εκπρόσωπός της είναι ο ιδιοκτήτης της και όχι ο κ. Αρτεμίου. Η εταιρία δεν ανήκει ούτε στον Αρτεμίου, ούτε στον Λαυρεντιάδη. Απλώς είναι δικηγόρος της. Και κ. Λαυρεντιάδης συνδέεται με την Alapis που ήταν μητρική μιας άλλης εταιρίας που εδρεύει στον Εύοσμο".

Στη συνέχεια ο υπουργός, αφού ανέφερε πολλές λεπτομέρειες για την σχέση των εταιριών μεταξύ τους υποστήριξε πως πρόκειται για μια "κλασική περίπτωση κατάσχεσης εις χείρας τρίτου. Η εταιρία δεν στράφηκε κατά του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά κατά της ανώνυμης εταιρίας φαρμακαγοράς. Και στράφηκε κατά συμφερόντων Λαυρεντιάδη".

Πηγή: capital.gr