Την απερίφραστη καταδίκη της για την τουρκική προκλητικότητα ανήμερα της 25ης Μαρτίου εκφράζει η Νέα Δημοκρατία, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να προβεί σε αυστηρό διάβημα προς την Άγκυρα.

"Ελπίζουμε η κυβέρνηση να προβληματιστεί επιτέλους σοβαρά από τη συμπεριφορά αυτήν της Άγκυρας ώστε να εγκαταλείψει τις επιφανειακές ερμηνείες και τον ερασιτεχνικό τρόπο με τον οποίο την αντιμετωπίζει", επισημαίνει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός αποκάλυψε από το Αγαθονήσι πως τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο με το οποίο μετέβαινε στο νησί.

Αναλυτικά η δήλωσή του κ. Κουμουτσάκου:

"Δεν είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που η τουρκική προκλητικότητα εκδηλώνεται ακόμα και κατά εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας της πατρίδας μας.

Ούτε η πρώτη φορά που η Άγκυρα αγνοεί προκλητικά ακόμη και τις ημέρες που οι Έλληνες γιορτάζουν την Ιστορία και τη θρησκεία τους.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη αυτήν τουρκική πρακτική. Ελπίζουμε η κυβέρνηση να προβληματιστεί επιτέλους σοβαρά από τη συμπεριφορά αυτήν της Άγκυρας ώστε να εγκαταλείψει τις επιφανειακές ερμηνείες και τον ερασιτεχνικό τρόπο με τον οποίο την αντιμετωπίζει.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι η κυβέρνηση θα προβεί άμεσα σε πολύ αυστηρό διάβημα προς την Άγκυρα".