Ν. Βούτσης: Είμαστε περήφανοι για τους προγόνους μας (VIDEO)

|
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Το δικό του μήνυμα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου έστειλε ο πρόεδρος της Βουλής,, Νίκος Βούτσης, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης.

Όπως τόνισε, “είμαστε υπερήφανοι για τους αγωνιστές, τους προγόνους μας του 1821, οι οποίοι πραγματικά άφησαν ένα αποτύπωμα στην ιστορίας όλης της Ευρώπης”.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Βούτση:

“Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων παρακολουθήσαμε σήμερα μια εξαιρετική παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, που αναδεικνύουν με το φρόνημα, τον επαγγελματισμό τους, την προσήλωσή τους ότι είναι ένας σταθερός πυλώνας για την ασφάλεια, για την σταθερότητα, για την ειρήνη στην υπηρεσία του ελληνικού λαού.

Είμαστε υπερήφανοι, όπως είμαστε υπερήφανοι και για τους αγωνιστές, τους προγόνους μας του 1821, οι οποίοι πραγματικά άφησαν ένα αποτύπωμα στην ιστορίας όλης της Ευρώπης. Ως ένα διεθνές γεγονός υπήρξε ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας, ένα διεθνές σημαντικό γεγονός που μας γεμίζει σήμερα με εθνική αυτοπεποίθηση και ιστορική αυτογνωσία.

Ξέρουμε πια ότι εμπνεύστηκαν μέσα από τον «Θούριο» του Ρήγα, μέσα από τον Διονύσιο Σολωμό που μας είπε ότι «οτιδήποτε εθνικό είναι το αληθινό», μέσα από τον Κάλβο. Είμαστε υπερήφανοι για εκείνους τους αγώνες, είμαστε υπερήφανοι για το σήμερα, είμαστε υπερήφανοι για την πατρίδα μας, για τον πατριωτισμό των Ελλήνων απέναντι σε κάθε προσπάθεια πατριδοκαπηλίας ή εκμετάλλευσης αυτών των εθνικών αγώνων. Μαζί θα προχωρήσουμε”

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.