Σε μια πρωτοφανή πρόκληση προχώρησαν σήμερα οι Τούρκοι, ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

Όπως αποκάλυψε κατά την ομιλία του στο Αγαθονήσι, όπου βρίσκεται για τις εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο με το οποίο μετέβαινε στο νησί.

"Πριν από λίγο είχα την τιμή να με υποδεχθούν κατά την άφιξή μου εδώ στο Αγαθονήσι, και κάποια μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας. Φαίνεται, ένεκα της ημέρας ήθελαν να συμμετάσχουν και αυτοί στον εθνικό μας εορτασμό. Ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα σε κάποιους χαμηλούς ελιγμούς μέχρις ότου τα ελληνικά μαχητικά, όπως πάντα γίνεται να αναχαιτίσουν τις δυνάμεις που παραβίασαν τον εθνικό μας εναέριο χώρο", είπε κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός.

"Με σκοπό άραγε τι; Να παρενοχλήσουν το ελικόπτερο του πρωθυπουργού;" διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως "πρέπει να ξέρουν ότι αυτές οι ανόητες ενέργειες δεν έχουν κανένα νόημα. Χαλάνε βενζίνη και κηροζίνη τζάμπα είναι το μήνυμα που θέλω να τους στείλω".

Ο Αλέξης Τσίπρας διαμήνυσε επίσης πως θα είμαστε πάντα εκεί να υπερασπιστούμε την εδαφική μας ακεραιότητα και πως ο ίδιος θα φτάσει και στην πιο απομονωμένη γωνιά της χώρας, ακόμη κι αν χρειαστεί να φτάσει κολυμπώντας.

Δείτε τα όσα λέει μετά το 8:28: