Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά.

Όλα ξεκίνησαν με αφορμή τη χθεσινή ομιλία του κ. Παππά στη Βέροια, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε:

"Την αλήθεια που πονάει πρέπει να την πούμε. Γιατί αν η Μακεδονία ήταν ξακουστή, το προηγούμενο διάστημα, η Μακεδονία δυστυχώς ήταν ξακουστή ως Μακεδονία των γειτόνων και αυτή είναι μία σκληρή αλήθεια, την οποία θα πρέπει όλοι να την αντιμετωπίσουμε" σημείωσε ο Νίκος Παππάς κατά την ομιλία του στη Βέροια και πρόσθεσε πως διεθνώς όταν κάποιος έκανε αναφορά στον όρο Μακεδονία, όλοι καταλάβαιναν τη γειτονική χώρα.

Η ΝΔ με ανακοίνωσή της καυτηρίασε τα όσα είπε χθες από τη Βέροια ο Νίκος Παππάς, κάνοντας λόγο για ανήκουστα πράγματα:

"Αυτό που είπε χθες ο κ. Νίκος Παππάς στην Βέροια είναι όχι μόνον ανήκουστο, αλλά και αποκαλυπτικό του τρόπου που εξ αρχής αντιμετώπισε η κυβέρνηση το Σκοπιανό.

Όταν στο μυαλό σου «ξακουστή» ήταν η Μακεδονία των Σκοπίων και αυτή είναι η αφετηρία της διαπραγμάτευσής σου, αναμενόμενο είναι μετά να πανηγυρίζεις, ακόμη και για μια εθνικά επιζήμια συμφωνία, όπως αυτή των Πρεσπών.

Παραδίδουμε τον κ. Παππά και το κόμμα του στην κρίση των Ελλήνων".

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επέμεινε στα όσα δήλωσε και επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας την για πατριδοκαπηλία:

"Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει στον κατήφορο της πατριδοκαπηλίας. Αποκαλεί τη συμφωνία προδοτική αλλά αρνείται να διεκδικήσει την αλλαγή της. Ο θρασύδειλος υπό προθεσμία αρχηγός της προσπαθεί να πυροδοτήσει απεγνωσμένα κινητοποιήσεις και αντισυγκεντρώσεις ακραίων, λέγοντας σε βουλευτές στη Βουλή και άλλες δημόσιες τοποθετήσεις του «να μη τολμήσετε να πατήσετε στη Μακεδονία».

Στο εξωτερικό λέει πως η συμφωνία των Πρεσπών δεν αλλάζει. Υποκρισία και κοροϊδία. Ακόμα και τώρα αρνείται να πει έστω και μια αλήθεια για το Μακεδονικό.

Πριν από τη συμφωνία των Πρεσπών, παντού στον κόσμο η γειτονική χώρα ήταν αναγνωρισμένη ως «Μακεδονία» σκέτο. Αυτό κληρονομήσαμε από τους πατριδοκάπηλους. Αυτό αλλάξαμε.

Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης έχουν παραδοθεί σε μια ομάδα ακροδεξιών, η οποία αρνείται να καταδικάσει τις αντισυγκεντρώσεις ελάχιστων ακραίων, αλλά και το φασιστικό σύνθημα «αλήτες προδότες πολιτικοί»"

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε νέα ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται και πάλι στον Νίκο Παππά με αφορμή τα όσα είπε σήμερα, καταλογίζοντάς του "παραλήρημα χυδαιότητας, ύβρεων και ψεμάτων":

"Ο κ. Παππάς αντί να ζητήσει συγγνώμη για την ασύλληπτη χθεσινή του προσβολή στους Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες, προσπαθεί να τη δικαιολογήσει με ένα παραλήρημα χυδαιότητας, ύβρεων και ψεμάτων. 

Του είναι δύσκολο προφανώς να συμβιβαστεί με τις άδειες αίθουσες που αντίκρισε στην φρουρούμενη περιοδεία του. Ας το συνειδητοποιήσουν, ωστόσο, στον ΣΥΡΙΖΑ: Ολοένα και λιγότεροι θα είναι στο εξής οι στημένοι χειροκροτητές τους και άφθονοι μόνον οι αστυνομικοί που θα τους συνοδεύουν".